Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

photo 3cnew

Οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων και οι επικείμενες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών αποτελούν ένα από τα πρώτα θέματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Ενδεικτικά, παρατίθενται κάποια δημοσιεύματα:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Απελευθερώνεται κατά το ήμισυ το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων

Δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου από οποιονδήποτε ιδιώτη, με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο και φαρμακοποιός κατά τουλάχιστον 20%-30% (σ.σ. έως χθες το βράδυ δεν είχε καθοριστεί το ακριβές ποσοστό), είναι η λύση που προκρίνει η ελληνική κυβέρνηση για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση τη κυβέρνησης περιλαμβάνει επιπλέον ότι κάθε ιδιώτης θα μπορεί να μετέχει έως και σε πέντε φαρμακεία, ενώ δεν θα επιτρέπεται Α.Ε. ως εταιρική μορφή.
Οπως υποστήριξε χθες υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομίας, οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρεται να αποδέχονται αυτήν τη «συμβιβαστική» –όπως τη χαρακτήρισε– πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, που «απελευθερώνει» το ιδιοκτησιακό, ορίζει ωστόσο ότι ένας μη φαρμακοποιός δεν μπορεί να είναι ο αποκλειστικός μέτοχος-ιδιοκτήτης φαρμακείου. Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση ήταν έως χθες το βράδυ στο στάδιο της τελικής διατύπωσης, καθώς έμεναν σημεία ακόμη ανοιχτά προς διαπραγμάτευση.

Διαβάστε περισσότερα (22.10.2015)


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ιδρυση φαρμακείου από ιδιώτη με συμμετοχή φαρμακοποιού

Δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου και από ιδιώτη με την προϋπόθεση συμμετοχής φαρμακοποιού με μειοψηφικό ωστόσο ποσοστό, προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης - θεσμών για το «άνοιγμα» των φαρμακείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό συμμετοχής του φαρμακοποιού δεν θα ξεπερνά το 20% και οι εταιρικές μορφές που θα επιτραπούν θα είναι ΟΕ, ΕΕ, και ΕΠΕ (όχι πάντως ΑΕ).
Παράλληλα, περιορισμοί τίθενται στον αριθμό των φαρμακείων που μπορεί ένας ιδιώτης να ιδρύσει. Συγκεκριμένα, κάθε ιδιώτης θα μπορεί να μετέχει έως και σε πέντε φαρμακεία. Από την πλευρά τους, με δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμη και με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη εβδομάδα, απαντούν οι φαρμακοποιοί. (Οριστική απόφαση θα λάβουν στη γενική συνέλευση του κλάδου το Σάββατο).

Διαβάστε περισσότερα (22.10.2015)


ΕΘΝΟΣ: Αντιδράσεις για τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων

Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε στους «θεσμούς» μια σειρά προτάσεων για το άνοιγμα του επαγγέλματος οι οποίες προβλέπουν τα εξής: Μη φαρμακοποιοί θα μπορούν να κατέχουν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών σε φαρμακεία, υπό τον όρο ότι στην εταιρεία θα μετέχει ως μέτοχος και φαρμακοποιός. Κάθε επιχειρηματίας δεν θα μπορεί να κατέχει περισσότερες από πέντε άδειες φαρμακείων.
Την πρόταση αυτή μετέφερε χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κωνσταντίνο Λουράντο και μέλη του προεδρείου, οι οποίοι πραγματοποίησαν... αιφνιδιαστική επίσκεψη στο υπουργείο.

Διαβάστε περισσότερα (22.10.2015)


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Στο «χορό» των κινητοποιήσεων και οι φαρμακοποιοί

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο "άνοιγμα" του κλάδου σε μη φαρμακοποιούς από την κυβέρνηση.
Το σχέδιο με το οποίο βρέθηκαν αντιμέτωποι οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) το απόγευμα της Τετάρτης κατά την επίσκεψή τους στο υπουργείο Υγείας, περιλαμβάνει τη δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου από μη φαρμακοποιούς με πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, συμμετοχή φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο και μέγιστο αριθμό πέντε αδειών ανά επιχειρηματία.
Σημειωτέον, ότι η συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη και ουσιαστικά δρομολογήθηκε με πρωτοβουλία των φαρμακοποιών, έπειτα από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Σταθάκη μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των Θεσμών ότι το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται σχετική πρόταση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, την οποία έχει παρουσιάσει και στους δανειστές.

Διαβάστε περισσότερα (21.10.2015)


Virus.com.gr: "Πικρές" για τους Φαρμακοποιούς οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό – Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία

Σε ολομέτωπη σύγκρουση οδηγούνται οι σχέσεις Κυβέρνησης- Φαρμακοποιών, με “μήλον της έριδος” το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.
Σύμφωνα με τις πληροφοριες του Virus, η συμφωνία Αριστοτέλους και Θεσμών είναι θέμα ημερών αν όχι ωρών και επεφυλάσσει δυσάρεστες εξελίξεις για τους φαρκακοποιούς.
Συγκεκριμένα, ακόμη και το σενάριο της διασφάλισης πως βασικός μέτοχος στα φαρμακεία, κατά 51%, θα πρέπει να είναι Φαρμακοποιός δεν υπάρχει κάν στην ατζέντα της συζήτησης, όπως είχε διαρρεύσει νωρίτερα (εδώ). Συγκεκριμένα, πληροφορίες του Virus αναφέρουν πως οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν ήθελαν καν να συζητήσουν το ενδεχόμενο, επιδιώκοντας πλήρη απελευθέρωση, χωρίς ποσοστιαίες προϋποθέσεις, στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Διαβάστε περισσότερα (21.10.2015)


HealthReport: Άγριος πόλεμος φαρμακοποιών κατά κυβέρνησης για το ιδιοκτησιακό! Κατεβάζουν ρολά στα φαρμακεία

Άγρια κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοποιών έχει ξεσπάσει με αφορμή τις αλλαγές που έρχονται για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων.
Οι φαρμακοποιοί είναι στα κάγκελα καθότι κυβέρνηση και κουαρτέτο δανειστών, με νόμο που θα έρθει στη Βουλή θα επιτρέπουν ακόμη και σε μη φαρμακοποιούς να ανοίγουν φαρμακεία.

Έρχονται τα λουκέτα στα φαρμακεία
Έτσι οι φαρμακοποιοί μετά τις συνομιλίες που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης με την ηγεσία του υπουργείου υγείας όπου δε βρέθηκε λύση, αποφάσισαν να ξεκινήσουν σκληρές κινητοποιήσεις.

Διαβάστε περισσότερα (21.10.2015)