Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

paradosi paralavi

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας η τελετή Παράδοσης – Παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό Υγείας κ. Θάνο Δημόπουλο στον νέο υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Παύλο Πολάκη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Μαρίνας Σαουλίδου στο Stogiatro.gr, «οι κκ. Ξανθός και Πολάκης, γιατροί και οι δύο στο επάγγελμα, εστίασαν στην ανάγκη να στηριχθεί το δίκτυο των δομών δημόσιας περίθαλψης, ώστε αφενός τα νοσοκομεία να λειτουργούν πιο εύρυθμα και αφετέρου στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.» Και συνεχίζει:

Ο νέος υπουργός Υγείας τόνισε πως ο χώρος της υγείας είναι "προνομιακός" για την Κυβέρνηση. Κι αυτό διότι, κατά τον ίδιο, με τη στήριξή της μπορεί να δώσει την αίσθηση του κοινωνικού αντισταθμίσματος και της ανακατανομής των βαρών, ειδικά κατά τη διάρκεια μίας περιόδου κατά την οποία θα εφαρμόζονται μέτρα του τρίτου Μνημονίου.
Ένα δεύτερο σημείο στο οποίο στάθηκε ήταν η ανάγκη "ηθικοποίησης" του ΕΣΥ, με ταυτόχρονη ωστόσο προώθηση των μεταρρυθμιστικών τομών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στον ψυχιατρικό τομέα.

Από την πλευρά του, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά την ανάληψη των καθηκόντων του τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν αλλαγές ώστε να "τσακίσουμε τη ραχοκοκαλιά της διαπλοκής". Δεσμεύθηκε, δε, πως θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της εξάλειψης της διαφθοράς, η οποία όπως είπε δεν είναι μόνο το "φακελάκι", καθώς αυτό αποτελεί μόνο το 10% και το υπόλοιπο είναι υπερτιμολογήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλωστε, η πάταξη της διαφθοράς στην υγεία θα μπορούσε να αποτελέσει ισοδύναμο μέτρο, το οποίο θα μπορούσε να εξοικονομήσει πόρους, οι οποίοι στη συνέχεια θα αιμοδοτούσαν το σύστημα υγείας με προσωπικό.

Λίγα λόγια για τον Ανδρέα Ξανθό

andreas xanthos

Ο κ. Ξανθός είναι γιατρός, μικροβιολόγος. Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2012 και ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου, αλλά και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ. Επίσης, συμμετείχε στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 με την Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.
Tον Οκτώβριο του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο νομό Ρεθύμνου με τον συνδιασμό Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γεώργιο Σταθάκη.

Λίγα λόγια για τον Παύλο Πολάκη

polakis

Ο κ. Πολάκης είναι γενικός χειρουργός εντατικολόγος. Από το 2000 ασκεί τη χειρουργική και τη ΜΕΘ στην Αθήνα και τα Χανιά, ενώ με τον ανασχηματισμό της 17ς Ιουλίου ορίστηκε Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Διετέλεσε μέλος ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής «Γρ. Λαμπράκης», μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ, πρόεδρος των γιατρών του Κρατικού Νίκαιας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με την παράταξη ΑΡΣΙ.
Εκλέχθηκε δήμαρχος Σφακίων με την «Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία Σφακίων» το 2010 και το 2014. Εντάχθηκε στην ΚΝΕ το 1983, απ’ όπου αποχώρησε το 1989 και εντάχθηκε στο ΝΑΡ έως το 2010. Το 2012 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Χανίων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.