Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

tsipras

Με την υπ' αριθμόν 2148/15.6.2015 επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του, πριν την υπογραφή της οποιασδήποτε συμφωνίας ή τη λήψη αποφάσεων, προκειμένου οι φαρμακοποιοί να του εκθέσουν ζητήματα που άπτονται της Δημόσιας Υγείας αλλά και της Φαρμακευτικής Περίθαλψης των Ελλήνων Ασφαλισμένων. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται η χώρα μας. Ο Ελληνικός Λαός παρακολουθεί με αγωνία τις δραματικές εξελίξεις από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

Ο Φαρμακευτικός Κλάδος στοχοποιήθηκε όσο κανένας άλλος τα προηγούμενα χρόνια. Εσείς ο ίδιος δείξατε την ιδιαίτερη ευαισθησία σας για τη Δημόσια Υγεία μιλώντας για ανθρωπιστική κρίση στις προγραμματικές δηλώσεις σας αλλά και επισκεπτόμενος το Υπουργείο Υγείας με την ανάληψη των καθηκόντων σας στην Διακυβέρνηση της Χώρας.

Η Δημόσια Υγεία και δη η Φαρμακευτική Περίθαλψη που αποτελεί ένα αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων Ασφαλισμένων, βρίσκεται πλέον σε μια επικίνδυνη στενωπό.

Τα νέα μέτρα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τα Φάρμακα και τα Φαρμακεία, υποβαθμίζουν την Δημόσια Υγεία, απαξιώνουν το Φαρμακείο και διαλύουν την Φαρμακευτική Περίθαλψη.

Κυρίως όμως υποκρύπτουν τις επιδιώξεις μεγάλων διεθνών συμφερόντων που επιθυμούν να εμπορευματοποιήσουν πλήρως την Δημόσια Υγεία.

Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι ο χρόνος σας είναι εξαιρετικά πολύτιμος, παρακαλούμε για μια ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί σας, πριν την υπογραφή της οποιασδήποτε συμφωνίας ή τη λήψη αποφάσεων, προκειμένου να σας εκθέσουμε ζητήματα που άπτονται της Δημόσιας Υγείας αλλά και της Φαρμακευτικής Περίθαλψης των Ελλήνων Ασφαλισμένων.

Ο πρόεδρος                                        Ο γενικός γραμματέας
Κωνσταντίνος Λουράντος           Ιωάννης Μακρυγιάννης