Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις
Αναμένονται έντονες αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς.
varoufakis

Για απελευθέρωση των προδιαγραφών και των ΜΗΣΥΦΑ έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης στην ομιλία του στο Συνέδριο European Business Summit. Σύμφωνα με πληροφορίες του pharmacorner, οι θεσμοί ασκούν έντονες πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για να επιτραπεί η πώληση των ΜHΣΥΦA και από άλλα κανάλια διανομής πλην φαρμακείων.

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, όχι μόνο είχε αποκλείσει την πιθανότητα εξόδου των ΜΗΣΥΦΑ από τα φαρμακεία, αλλά είχε αναφέρει ότι και τα συμπληρώματα διατροφής πρέπει να πωλούνται από τους φαρμακοποιούς.

Παρά ταύτα φαίνεται ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει τεθεί με επίταση η απελευθέρωση" των σημείων πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ.

Το pharmacorner επικοινώνησε με τον πρόεδερο του ΠΦΣ κ. Κώστα Λουράντο, ο οποίος δήλωσε ότι αμέσως μετά την ομιλία του κ. Βαρουφάκη έχει ζητήσει διευκρινίσεις για τα λεγόμενά του σχετικά με τα ΜΗΣΥΦΑ και ότι ο ΠΦΣ τελεί σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας για να αντιμετωπίσει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.