Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

syntagografisi

Με την υπ' αριθμόν Γ5/οικ. 26225 / 8.4.2015 εγκύκλιο του Υπ. Υγείας, διευκρινίζονται θέματα της "Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης". Πιο συγκεκριμένα, διευκρινίζεται ότι, κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο σύστημα ΗΔΙΚΑ, πρέπει να ακολουθούνται τα παρακάτω:

 

>1. Η υποχρεωτική επιλογή ICD10 (διάγνωση) να χαρακτηρίζεται και να συνδέεται με τις θεραπευτικές κατηγορίες και τις δραστικές ουσίες και να χαρακτηρίζει αυτομάτως τα χρόνια νοσήματα. Επιπλέον τα ανωτέρω να ισχύουν και στις περιπτώσεις συνταγογράφησης μέσω θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

>2. Εφόσον το νόσημα έχει χαρακτηριστεί ως χρόνιο και επιλεγεί η θεραπευτική κατηγορία και η κατάλληλη δραστική, να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής και εμπορικής ονομασίας.

>3. Σε κάθε περίπτωση που ο ιατρός συνταγογραφήσει δραστική ουσία και επιλέξει γενόσημο, να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής εμπορικής ονομασίας μόνο γενόσημου φαρμάκου. 

Και θα μπορούσε να θέσει κάποιος το ερώτημα "Για το προτεινόμενο φάρμακο αίρεται η υποχρέωση υπογραφής από τον ασθενή ότι συμφωνεί να μη λάβει το φθηνότερο γενόσημο;"