Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

tsipras

"Η υγεία είναι δικαίωμα και αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες" τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Υπουργείο Υγείας. Και επισήμανε ότι "επεξεργαζόμαστε ήδη παρεμβάσεις για την κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων που έχουν συντελέσει στη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ, παρεμβάσεις για το φάρμακο και τα φαρμακεία, για την ψυχική υγεία, την κάλυψη θέσεων γιατρών στην περιφέρεια, προστασία δικαιωμάτων ασθενών, για τη διοίκηση των νοσοκομείων". Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε τα παρακάτω:

Υλοποίηση του προγράμματος για ισότιμη πρόσβαση του πληθυσμού στο δημόσιο σύστημα υγείας και στο φάρμακο

Πολύ σύντομα θα βγει σε δημόσια διαβούλευση η ΚΥΑ που έχει επεξεργαστεί η ομάδα εργασίας για τους ανασφάλιστους. 

Οι στόχοι μας είναι:


Λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της κατάρρευσης των δημόσιων δομών με την ενίσχυσή τους σε ανθρώπινο δυναμικό.


Φάρμακο

Στον τομέα του φαρμάκου λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη προάσπισης της δημόσιας υγείας, η εξασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και της επάρκειας ελεγμένων και ποιοτικώς άρτιων προϊόντων.

"Θα είμαστε αμείλικτοι σε κάθε φαινόμενο διαφθοράς, απάτης, σπατάλης στον χώρο της υγείας. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου, προκειμένου κάποιοι, κάποια συμφέροντα, κάποιοι συγκεκριμένοι να συνεχίζουν να πλουτίζουν ανενόχλητοι. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε σκάνδαλα και σε σχέδια κερδοσκοπίας."

Στο πλαίσιο αυτό προωθούνται άμεσα:

- Η ενιαιοποίηση και διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων στον χώρο της υγείας και του φαρμάκου

- Η υιοθέτηση ενός ηλεκτρονικού συστήματος καταπολέμησης της απάτης και της διαφθοράς στο σύστημα υγείας

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "Από την υγεία θα ξεκινήσουμε τη μεγάλη προσπάθεια για την κοινωνική ανατροπή, τη μεγάλη προσπάθεια για τη σωτηρία της κοινωνίας και των πολιτών από τα δεινά της μνημονιακής λάίπλαπας που βρήκαν τον τόπο μας τα τελευταία 5 χρόνια".

Για να δείτε το video της ομιλίας, πατήστε εδώ.