Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

FSTH FULL LOGO

Με επιστολή του προς τον κ. Μάκη Βορίδη, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί τον υπουργό να προβεί "σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση εξόφληση του Απριλίου, των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2011 και 2012 καθώς και την εξασφάλιση της ομαλής ροής των πληρωμών στις 60 ημέρες."

 

Κύριε Πρόεδρε

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας μεταφέρουμε την έντονη δυσαρέσκεια των φαρμακοποιών για την συστηματική εξωσυμβατική καθυστέρηση στην εξόφληση των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ χρηματικών ποσών.

Η εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων εντός 60 ημερών αποτελεί υποχρέωση του Οργανισμού που απορρέει τόσο από τη συλλογική σύμβαση, όσο και από την ισχύουσα Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία. Αποτελεί μάλιστα την μια και μοναδική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία, την στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ μας κατακλύζει καθημερινά με αναρίθμητες εγκυκλίους και αποφάσεις για τις οποίες ζητά την άμεση εφαρμογή τους από εμάς ενώ συγχρόνως απειλούμαστε με ελέγχους και αυστηρές κυρώσεις αν δεν εφαρμόσουμε τις συγκεκριμένες οδηγίες.

Αναρωτιόμαστε κύριε Πρόεδρε σε ποια ευνομούμενη χώρα του κόσμου υπάρχει τέτοια άνιση μεταχείριση μεταξύ δυο συμβαλλομένων μερών.

Την ώρα που σας γράφουμε αυτές τις γραμμές, 75 μέρες μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών, δεν έχει αναρτηθεί ακόμη στη διαύγεια το ποσό της δαπάνης που μας αφορά. Τον προηγούμενο μήνα η εξόφληση πραγματοποιήθηκε στις 85 μέρες.

Γνωρίζετε όμως πολύ καλά ότι η πίστωση που μας δίνουν οι εταιρείες δεν ξεπερνά τις 60 μέρες και το όποιο κεφάλαιο είχαμε για να υποστηρίξουμε το φαρμακείο μας, εξανεμίστηκε από τις συνεχείς απομειώσεις της αξίας των αποθεμάτων μας και τις καθυστερήσεις στην απόδοση των οφειλομένων του 2011 και 2012 από τα Ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση εξόφληση του Απριλίου, των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2011 και 2012 καθώς και την εξασφάλιση της ομαλής ροής των πληρωμών στις 60 ημέρες.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γραμματέας
Κυριάκος Θεοδοσιάδης                   Διονύσιος Ευγενίδης