Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

farmakopoios 4

Αιφνιαδιστικές κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι φαρμακοποιοί μετά τη συνάντηση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τους προέδρους των Φ.Σ. από όλη τη χώρα, χωρίς να έχουν διευκρινίσει ακόμη τη μορφή των κινητοποιήσεών τους, οι οποίες συζητιούνται. Πιο συγκεκριμένα, κατήγγειλαν τις κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν τα μέτρα σε βάρος των φαρμακείων και έδωσαν διορία μέχρι την έναρξη εφαρμογής της υπουργικής απόφασης σχετικά με την μείωση του ποσοστού κέρδους για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου. Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι φαρμακοποιοί θέτοντας στην κυβέρνηση σειρά αιτημάτων που έχουν σχέση με την βελτίωση της οικονομικής και θεσμικής λειτουργίας του φαρμακείου, που χτυπήθηκε βάναυσα την τελευταία τετραετία.

Η συγκέντρωση των προέδρων όλης της χώρας κατήγγειλε τις κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν τα μέτρα σε βάρος των φαρμακείων και έδωσε διορία μέχρι την έναρξη εφαρμογής της υπουργικής απόφασης σχετικά με την μείωση του ποσοστού κέρδους για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου.

Οι φαρμακοποιοί παραμένουν σε εγρήγορση και δηλώνουν ότι δεν θα αποδεχθούν άλλα μέτρα σε βάρος των φαρμακείων, που ωφελούν αποκλειστικά τους φαρμακοβιομήχανους και όχι τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους."