Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

adonis-georgiadis

Σε έντονη φραστική επίθεση προς τον πρόεδρο του ΦΣΑ Κώστα Λουράντο προχώρησε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο περιθώριο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν, η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας για το μείζον θέμα της φαρμακευτικής πολιτικής, όπως αναφέρει το farmakopoioi.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι "ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Λουράντο, λέγοντας ότι «Αν θέλετε να σας εκπροσωπούνε συνδικαλιστές του ... 1.000.000 με πισίνες και κότερα εγώ ντρέπομαι». Ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε σε δημοσιοποίηση στοιχείων παλιάς φορολογικής δήλωσης του κ. Λουράντου που αφορούσε τζίρο (και όχι κέρδη) δύο φαρμακείων (αυτού και της συζύγου του) σε χρονιά πριν την κρίση, ενώ δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του φωτογραφία του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα σε εκδήλωση του κόμματος."

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου του ΦΣΑ, κ. Κωνσταντίνου Λουράντου, ο οποίος τόνισε ότι:

Το παραλήρημα Γεωργιάδη, ο λαϊκισμός ενός σόουμαν της Κυβέρνησης, η φρίκη που αναδύεται από τον έχοντα βουλευτική ασυλία υπάλληλο της τρόϊκας δεν έχει όρια... Τα ψεύδη και η προσπάθεια να οδηγησει τον κλάδο των φαρμακοποιών σε διάσπαση με τις υποδείξεις του για τον ποιό Πρόεδρο πρέπει να έχει και ποιόν όχι, δεν θα περάσει !!!
Είμαι... ακόμα ελεύθερος πολίτης και δικαιούμαι να ομιλώ και να συναναστρέφομαι με όποιον θέλω, να φωτογραφίζομαι με προέδρους κομμάτων χωρίς τον φόβο να υποστώ ... κομματικές διώξεις, να διαφωνώ και να συμφωνώ κατά την κρίση μου και να μην υποκύπτω σε εκβιασμούς, πολιτικές διώξεις και απειλές...

Τον καθιστώ υπεύθυνο και υπόλογο για ότι ήθελε συμβεί, εξ αιτίας των δηλώσεών του, σε εμένα ή την οικογένειά μου. Οι ασυναρτησίες του και τα υπονοούμενα για την οικογενειακή μου κατάσταση, δεν θα μείνουν αναπάντητα. Ας μην θεωρεί ότι η βουλευτική του ασυλία θα τον σώσει...

Τα θηρία όταν καταλαβαίνουν το τέλος τους βρυχώνται και γίνονται επικίνδυνα... Εχουν όμως γνώση οι φύλακες... Και για να μην τον αφήνω σε αγωνία τον πληροφορώ πως, ότι και να κάνει... όσο και αν προσπαθεί να υποστηρίξει τον "Τρομερό" φίλο του ... Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ που προστατεύει με όλη του τη δύναμη δεν θα επιβιώσει...

Σχετικά με το θέμα, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, δήλωσε τα παρακάτω:

«Των οικειών ημών εμπιπραμένων υμείς άδετε»
Μετάφραση: Ενώ τα σπίτια μας καίγονται, εσείς τραγουδάτε.

Παρακολουθώ τις επικοινωνιακές ανταλλαγές πυροτεχνημάτων μεταξύ Γεωργιάδη – Λουράντου. Προσωπικά αδιαφορώ για την οικονομική κατάσταση του κ. Λουράντου και δε με χαρακτηρίζουν αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο.

Ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου το μόνο που με απασχολεί είναι η βιωσιμότητα των 12000 φαρμακείων και η εξασφάλιση της βέλτιστης φαρμακευτικής περίθαλψης του Ελληνικού λαού.

Από αυτές τις αρχές δεν πρόκειται να παρεκλίνω.