Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

stavros

Μετά τις διαγραφόμενες κυβερνητικές επιδιώξεις, που αντί μόνο για τα φάρμακα επιχειρεί να προσφέρει στα πολυκαταστήματα...ολόκληρα τα φαρμακεία και μάλιστα σε συσκευασία "τσέπης" (5 τμ!), οι φαρμακοποιοί διαπιστώνουν ότι δεν απειλείται μόνο ο κλάδος τους αλλά το σύνολο της φαρμακευτικής περίθαλψης. Και οργανώνουν τις κινητοποιήσεις τους και τις συμμαχίες τους.

Τρίτη και Τετάρτη συνεδριάζουν το σύνολο των φαρμακευτικών συλλόγων σε γενικές συνελεύσεις των μελών τους και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, που θα κορυφωθούν τη μέρα που θα ψηφίζονται στη Βουλή τα μέτρα που συμφώνησε (χωρίς να ανακοινώσει μέχρι σήμερα) η κυβέρνηση με την τρόικα.

Ήδη ο ΠΦΣ έχει καλέσει τους συλλόγους να αποφασίσουν απεργία διαρκείας απο την Τετάρτη και παράλληλα οργανώνει μια σειρά ενεργειών, από παρεμβάσεις σε όλους τους βουλευτές μέχρι καμπάνιες επικοινωνίας κ.α.

Την ίδια στιγμή, ο ΦΣΑ, ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας, καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση την Τετάρτη το μεσημέρι, την οποία στοχεύει να μετατρέψει σε συλλαλητήριο κατά της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ ήδη διεξάγεται καμπάνια επικοινωνίας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς για "τα παραμύθια της κυβέρνησης σχετικά με τα φάρμακα". Παράλληλα, οργανώνει κοινό μέτωπο με τους κλάδους που καταστρέφονται, ελέω ... Εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι κλάδοι του βιβλίου, του γάλακτος και των αρτοποιών, αλλά και των γιατρών.

Συνδικαλιστές από όλους τους κλάδους επισημαίνουν ότι ο αγώνας τους δεν είναι συντεχνιακός, αλλά εθνικός, καθώς τα περίφημα διαρθρωτικά μέτρα όχι μόνο δεν αποσκοπούν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά στην καταστροφή του παραγωγικού ιστού της, προς όφελος ποικιλώνυμων συμφερόντων, που τίποτα καλό δεν θα προσφέρουν στον έλληνα πολίτη.

Οι αντιδράσεις αναμένεται να λάβουν τη μορφή χιονοθύελλας μέχρι τη μέρα ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, κάτι που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι "εθνοπατέρες", ενόψη μάλιστα των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.