Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

Με ανοιχτή επιστολή της προς το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Φαρμακοποιών καλεί "το προεδρείο του Π.Φ.Σ σε συνεργασία με τα ΔΣ των ΦΣ να εφαρμόσει άμεσα την ομόφωνη απόφαση της τελευταίας Γ.Σ του Π.Φ.Σ, της ΓΣ του ΦΣΑ κλπ ΦΣ της χώρας για καθολική κινητοποίηση του κλάδου με διευρυμένα όργανα, ενάντια στις μεθοδεύσεις στον χώρο του Φαρμάκου και στην γενικότερη αποσάθρωση του ΕΣΥ και της κοινωνικής ασφάλισης."

Ανοιχτή επιστολή προς το Προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Μετά τις επαφές του Προεδρείου του Π.Φ.Σ με τους υπουργούς και τα κόμματα, είναι ξεκάθαρο πλέον, από πού προέρχονται τα μέτρα που αφορούν τον κλάδο και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το πολιτικό περιεχόμενο αυτών των αποφάσεων, σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόϊκας, την έκθεση του ΟΟΣΑ και των τοπικών μεγαλοσυμφερόντων.

Επίσης έγινε φανερό με τον πιο τραγικό τρόπο, λίγο πριν την οριστική κατάρρευση του Ελληνικού Φαρμακείου, ότι η επίλυση των προβλημάτων μας με την μέθοδο χρησιμοποίησης των υπουργικών διαδρόμων και των κυβερνητικών - κομματικών επαφών, δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα του κλάδου.

Η εμμονή της Κυβέρνησης μέσω του κ. Χατζηδάκι και η απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Υγείας, παίζοντας τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου απεμπολώντας τα κυριαρχικά του δικαιώματα στον χώρο της υγείας, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Ήδη στο ΦΕΚ 88 Α άρθρο 13 παρ. 3 αναφέρει για τα ΜΥΣΥΦΑ ότι η αναγραφόμενη τιμή επί της συσκευασίας είναι ενδεικτική.

ΑΡΘΡΟ 13

«..3. Στην εξωτερική συσκευασία των φαρμάκων πρέπει να αναγράφεται η λιανική τιμή πώλησης. Για τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. η αναγραφόμενη λιανική τιμή είναι ενδεικτική και συνιστά την ανώτατη λιανική τιμή.»

Η απαξίωση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, του ΕΟΦ και των Κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΚΚΕ κλπ) δημιουργεί προϋποθέσεις πραξικοπηματικών μεθοδεύσεων.

Εμείς θεωρούσαμε και προτείναμε στα ΔΣ ΠΦΣ, ΦΣΑ, ΦΣΘ, ΦΣΠ κλπ που ήταν παρόντα στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ ΠΦΣ να πάμε σε κινητοποίηση την Τετάρτη 22/1 και οπωσδήποτε η συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκι να γίνει με τους συναδέλφους παρόντες. Η πρόταση απορρίφθηκε ως μη ώριμη ακόμα. Το ποιός είχε δίκαιο.....

Καλούμε το προεδρείο του Π.Φ.Σ σε συνεργασία με τα ΔΣ των ΦΣ να εφαρμόσει άμεσα την ομόφωνη απόφαση της τελευταίας Γ.Σ του Π.Φ.Σ, της ΓΣ του ΦΣΑ κλπ ΦΣ της χώρας για καθολική κινητοποίηση του κλάδου με διευρυμένα όργανα, ενάντια στις μεθοδεύσεις στον χώρο του Φαρμάκου και στην γενικότερη αποσάθρωση του ΕΣΥ και της κοινωνικής ασφάλισης.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι και με την δημιουργία ενός Πανυγειονομικού Μετώπου μαζί με την ιατρική κοινότητα το νοσηλευτικό προσωπικό και κυρίως κοινωνικές συμμαχίες με τους πολίτες που πλήττονται από αυτή την απάνθρωπη πολιτική στον χώρο της υγείας.

ΑΘΗΝΑ 24-01-14

Για την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ