Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

stavros

Στο υπ΄αριθμόν 5547/18.7.2013 έγγραφό του προς τον Υπουργό Υγείας, και απαντώντας στην αναφορά του κ. Γεωργιάδη ότι "οι φαρμακοποιοί έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Μάιο του τρέχοντος έτους", ο Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί για το 2013 έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Μάρτιο, ενώ υπάρχουν οφειλές και από το 2011. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στην σημερινή πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΙ και σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων (κ. Λυριτζή και κ. Οικονόμου), αναφερθήκατε στις πληρωμές των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ ισχυριζόμενος ότι «οι φαρμακοποιοί έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Μάιο του τρέχοντος έτους».

Είναι προφανές ότι μάλλον δεν γνωρίζετε την πραγματικότητα η οποία είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που αναφέρατε.

Οι φαρμακοποιοί για το 2013 έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Μάρτιο, και όσον αφορά για τις παλιές οφειλές του ΕΟΠΥΥ έχουν λαμβάνειν χρέη από το 2011 για τα ταμεία που εντάχθηκαν σε αυτό.

Η μη σωστή και έγκυρη πληροφόρηση την σημερινή δύσκολη εποχή που ζούμε, και ειδικά για οικονομικά θέματα μπορεί να δημιουργήσει εντυπώσεις εις βάρος ενός κλάδου δημιουργώντας αδικίες και προστριβές μεταξύ των υπολοίπων κλάδων.

Πολύ δε περισσότερο όταν αυτός ο κλάδος από την αρχή της εφαρμογής του μνημονίου έχει υποστεί τα πάνδεινα αλλά παρόλα αυτά αν και τρεκλίζοντας στέκεται αρωγός στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό ως σημείο πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε κάθε γειτονιά της χώρας.


για τον Φ.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ            ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ