Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

eopyy 2

"Νέα μέτρα ελέγχου για να μειωθούν οι δαπάνες αλλά και να αυξηθούν τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ ζητά πλέον η τρόικα, παρότι αρχικά συμφώνησε για το κούρεμα των εσόδων σε διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές. Θεωρεί ωστόσο ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι ικανά να κλείσουν τη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ που μοιάζει δυσθεώρητη" όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Δήμητρας Ευθυμιάδου στο iatropedia.gr.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ είναι πλέον περιορισμένα λόγω της ύφεσης, ενώ ακόμη και σε συντάξεις έχουν καταλήξει κατά καιρούς τα χρήματα που προορίζονται γι' αυτόν. Οι κρατήσεις, μάλιστα, που γίνονται από τους ασφαλισμένους για τον κλάδο υγείας καθυστερούν να φθάσουν στον ΕΟΠΥΥ ή δε φθάνουν και καθόλου. 

Και καταλήγει πως τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να παρατηρείται σήμερα μεγάλο έλλειμμα στον ΕΟΠΥΥ που μαζί με τις υπερβάσεις σε διαγνωστικά και νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργούν μια μαύρη τρύπα που ξεπερνά το 1 δις ευρώ.
"Τα προσκόμματα αυτά επιχειρεί να λύσει άμεσα η κυβέρνηση ενώ επιδιώκεται να καταβληθούν 1,2 δις ευρώ σε πρώτη φάση από τα αποθεματικά του κράτους ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο Οργανισμός.
Πάντως η τρόικα εστιάζει στο πρόβλημα των εσόδων του ΕΟΠΥΥ και ζητά όσο το δυνατόν γρηγορότερα να βρεθεί η χρυσή τομή από την κυβέρνηση."