Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

Euro 2

Το επίμαχο θέμα των πληρωμών των φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ συζητήθηκε έντονα στη Γενική Συνέλευση της 15ης Ιουνίου 2013. Στο πλαίσιο αυτό, στην εισηγητική του ομιλία, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για την απαράδεκτη καθυστέρηση των πληρωμών των φαρμακείων και της εξόφλησης των ληξιπροθέσμων χρεών.
«Αν δεν πληρωθούμε να πάμε σε κινητοποιήσεις μετά από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Φαρμακευτικών Συλλόγων» πρότεινε προς το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης.
Ενημέρωσε δε για το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, το υπόλοιπο ποσό του Φεβρουαρίου θα κατατεθεί στους λογαριασμούς μέχρι την επόμενη Τρίτη –Τετάρτη, ενώ προανήγγειλε ότι μετά από επαφές με τα υπουργεία Οικονομικών και υγείας το ποσό του Μαρτίου θα είναι διαθέσιμο γύρω στις αρχές Ιουλίου.
«Μας ενδιαφέρει να προχωρήσει και να τελειώσει επιτέλους το καραγκιοζιλίκι με τις πληρωμές. Είναι εντελώς απαράδεκτο να υπάρχουν τα χρήματα και ο ΕΟΠΥΥ να μην πληρώνει», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ανάγκη να υπάρξει χρονοδιάγραμμα πληρωμών με στόχο να κλείσει σταδιακά το άνοιγμα της ψαλίδας που έχει δημιουργηθεί σε ό,τι αφορά τις πληρωμές των φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ, αναφέρθηκε στην εισήγησή του και ο πρόεδρος του ΦΣΘ και Α' αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης. Επισήμανε δε ότι στη συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί ζήτησαν:

- Να πληρωθεί ολόκληρος ο Μάρτιος μέχρι τις 30 Ιουνίου.

- Να πληρωθεί ο Απρίλιος από τις 15 έως τις 20 Ιουλίου.

- Από τις 15 Αυγούστου και μετά ο μήνας να πληρώνεται κάθε 15.

«Ο στόχος είναι δύσκολος, αλλά οι τακτικές ημερομηνίες πληρωμών θα μας βοηθήσουν να βάλουμε σε μια τάξη τα οικονομικά του φαρμακείου μας», τόνισε ο κ. Θεοδοσιάδης.