Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

ert

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από την ΕΡΤ. Απλοί πολίτες, φοιτητές, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι κομμάτων, δημοσιογράφοι από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους της ΕΡΤ, μετά την αναγγελία "κλεισίματος" της δημόσιας τηλεόρασης διά στόματος Σίμου Κεδίκογλου την Τρίτη το απόγευμα.

Έντονες οι αντιδράσεις από τους απλούς ανθρώπους που δεν μπορούν να κατανοήσουν την απόφαση αυτή, καθώς, όπως λένε, η δημόσια τηλεόραση είναι η φωνή της Ελλάδας και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της πατρίδας μας, αλλά και στην Ομογένεια.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η απεργία της ΕΣΗΕΑ, ενώ δεκάδες ιστοσελίδες και blogs στο διαδίκτυο μεταδίδουν το απεργιακό δελτίο της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ στο Facebook, "η γενική διευθύντρια και ο Πρόεδρος της EBU Jean-Paul Philippot έρχονται στην Αθήνα. Χθες ο κ. Jean-Paul Philippot χαρακτήρισε το λουκέτο στην ΕΡΤ ως «πράξη βίας» σαν «το χειρότερο είδος λογοκρισίας». Την Παρασκευή θα δώσουν συνέντευξη Τύπου".

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την ΕΡΤ, η χθεσινή ανακοίνωση της ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Μετά την πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης για λουκέτο στη δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για αύριο Πέμπτη 13/6/2013 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.
Παράλληλα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των υπαλλήλων της ΕΡΤ μετέχοντας και στις σημερινές συγκεντρώσεις στο Ραδιομέγαρο.
Όσον αφορά στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιβάλλεται να καθορίσουν την αυριανή συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική Απεργία με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν τους διαδηλωτές να μετέχουν στο συλλαλητήριο.
Η εμμονή της Κυβέρνησης στην τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και οι ακραίες αντιδημοκρατικές αποφάσεις της βρίσκουν απέναντι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία η οποία έχει στραγγαλιστεί από τις ανάλγητες, αιφνιδιαστικές και μονομερείς ενέργειές της.
Ο αντιδημοκρατικός κυβερνητικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό και η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αλλάξει ρότα πριν είναι πολύ αργά.
Την αντίθεση και την καταδίκη της ΓΣΕΕ αλλά και του συνόλου των ευρωπαϊκών συνδικάτων για το λουκέτο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης κατέθεσαν στον Πρωθυπουργό, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, η Γενική Γραμματέας της ΣΕΣ Μπερναντέτ Σεγκόλ και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
Κοινή και αδιαπραγμάτευτη θέση ΓΣΕΕ και ΣΕΣ είναι ότι η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης, ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό λαό και είναι υπόλογη μόνο στον Έλληνα φορολογούμενο.
Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα συνεχίσουν τη μάχη για την ανατροπή της απόφασης κλεισίματός της.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση.


Τη συμπαράστασή τους εκφράζουν από την Τρίτη και φορείς από τον χώρο της Υγείας.


Eπιστολή ΦΣΗ σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ

Κύριοι,
με λύπη μας πληροφορηθήκαμε τα σχέδια της κυβέρνησης για το κλείσιμο των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ καθώς και για την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων σε αυτή.

Κύριοι,
όλοι εμείς οι κάτοικοι της περιφέρειας μεγαλώσαμε ακούγοντας τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ που εκτός από την πληροφόρηση των γεγονότων μας μύησαν στον πολιτισμό, μέσω της μουσικής, έντεχνης και παραδοσιακής – τα αξέχαστα θέατρα Κυριακής, Δευτέρας και Τετάρτης καθώς και όποιο άλλο πολιτισμικό και πολιτιστικό γεγονός συνέβαινε στη χώρα μας. Σήμερα η κυβέρνηση με εντολές της τρόικας έρχεται να γκρεμίσει ένα από τα λίγα προπύργια πολιτισμού, καθώς και έντιμης και έγκυρης πληροφόρησης, στα πλαίσια των δημοσιονομικών εξορθολογισμών, αγνοώντας την προσφορά (του μέσου) και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Κύριοι,
οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους άλλους φορείς του Νομού μας και ζητάμε να μην υπολογίζετε μόνο τα οικονομικά μεγέθη, αλλά να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας τον πολιτισμό, την έγκυρη πληροφόρηση καθώς και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή, εάν θέλετε αυτή η χώρα να ανακάμψει και να έχει μέλλον.


ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ

Συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία, που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, αντιδρώντας στην απαράδεκτη ενέργεια της Κυβέρνησης, η οποία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αποφάσισε το «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, βάζοντας έτσι με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο "λουκέτο" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων.

Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των Δημοσίων Φορέων και στις απολύσεις 14.500 εργαζομένων μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 και ώρα 11π.μ. πραγματοποιείται συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (Λ. Μεσογείων).

Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.


Και δεν σταματούν εδώ. Τα μηνύματα συμπαράστασης συνεχίζουν να φτάνουν από όλον τον κόσμο.