elpen dendrofyteysi

H Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN πραγματοποίησε δενδροφύτευση στην περιοχή του Νέου Βουτζά το Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019. Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος και της Ημέρας Εθελοντισμού των εργαζομένων της σε συνεργασία  με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π) και  του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Με σύνθημα «ξανακάνουμε πράσινο τον τόπο μας» περισσότεροι από 150 εργαζόμενοί της  ELPEN μαζί με τα παιδιά τους συμμετείχαν δυναμικά  στη δράση αυτή, στηρίζοντας έμπρακτά την τοπική κοινωνία και  συμβάλλοντας ενεργά στην αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών που προκάλεσε η πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου στην περιοχή που βρίσκονται οι παραγωγικές της εγκαταστάσεις.

Για τη διεξαγωγή της δενδροφύτευσης η εταιρεία ανέλαβε την προμήθεια 225 φυτών και την εγκατάσταση  αυτόματου ποτιστικού συστήματος που θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους. Πάνω από όλα όμως προσέφερε την εθελοντική εργασία των ανθρώπων της, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δίνοντας δυναμικό παρόν σε μια εθελοντική δράση, που φροντίζει για ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον και την  τοπική κοινωνία.

Οι εθελοντές της ELPEN πραγματοποίησαν εργασίες που αφορούν στον καθαρισμό του χώρου δεντροφύτευσης,  το διάνοιγμα λάκκων για το  φύτεμα δένδρων και τη διαμόρφωση του πεδίου για την εγκατάσταση αυτόματου ποτιστικού συστήματος. Σημειώνεται, ότι ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη διαχείριση των απορριμμάτων και στις εργασίες διαλογής και συλλογής  βιοαποβλήτων, με στόχο την κομποστοποίηση και την περαιτέρω αξιοποίησή  τους.

Κατά τη διάρκεια δενδροφύτευσης, υλοποιήθηκαν δράσεις εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα, που συνέβαλλαν στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των συμμετεχόντων. Ειδικότερα, οι μικροί εθελοντές παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάδρασης για το Περιβάλλον, το οποίο ήταν προσαρμοσμένο στις μαθησιακές τους ανάγκες, ενώ οι ενήλικες εθελοντές μυήθηκαν στις βασικές αρχές της Αεικαλλιέργειας (Permaculture) για το σχεδιασμό και την αναγέννηση των οικοσυστημάτων.

Με πολύτιμους πρεσβευτές τους ανθρώπους της, η ELPEN στήριξε την προσπάθεια να «ξαναγίνει πράσινος ο τόπος», συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία με πρωταρχικό της μέλημα τη Φροντίδα για τον Άνθρωπο.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr