Μιλώντας την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στο «πρωινό ΑΝΤ1», ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν το χώρο της υγείας. Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο www.antenna.gr, o κ. Κουρουμπλής ξεκίνησε με μια δραματική παραδοχή λέγοντας πως, «το σύστημα υγείας βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση» και το απέδωσε στο γεγονός ότι επί 5 χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις το είχαν αφήσει ουσιαστικά στη τύχη του.

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΕΟΠΥΥ δεν δόθηκε καν το 0,6% του προϋπολογισμού που προέβλεπε το μνημόνιο, αλλά μόλις το 0,3%. Επίσης ο κ. Κουρουμπλής κατήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό του 2014 προβλεπόταν η πρόσληψη 1095 εργαζομένων που από τον ιατρικό και παραϊατρικό χώρο, αλλά χωρίς καμία απολύτως εξήγηση από πλευράς κυβέρνησης, δεν έγινε ούτε μία.

Ο κ. Κουρουμπλής αποκάλυψε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και από εκεί θα κάνει σημαντικές εξαγγελίες μέτρων αλλά και προσλήψεων.

Επίσης ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το σύστημα για να κλείνουν τα ραντεβού τους οι ασφαλισμένοι ηλεκτρονικά και αποκάλυψε ότι ο Υπουργός Οικονομικών υπόγραψε την απόφαση για να εξοφληθούν οι οφειλές παρελθόντων ετών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κάτι που θα γίνει εντός του Απριλίου.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr