Οι Φαρμακοποιοί του Νομού Μαγνησίας σε τρεις Γ.Σ. που συζητήθηκε το θέμα του ωραρίου των φαρμακείων, αποφάσισαν τη διατήρηση του ωραρίου λειτουργίας των 40 ωρών πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας για τα φαρμακεία και τις εφημερίες των φαρμακείων να εγκρίνονται από την περιφέρεια στην οποία ανήκει ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Συντασσόμαστε με το Δ.Σ. του ΠΦΣ και καλούμε όλα τα μέλη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου, το ερχόμενο Σάββατο 28/3/15, να ψηφίσουν την κατάργηση των νόμων Λοβέρδου και Γεωργιάδη σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακειών.

Επίσης καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην κατάργηση όλων των υπολοίπων μνημονικών διατάξεων {όπως κατάργηση των πειθαρχικών συμβουλίων, τη δυνατότητα απόκτησης πολλών αδειών φαρμακειών από ένα άτομο, την πώληση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα μάρκετ κ.α.}, γιατί όλα αυτά ήδη δημιούργησαν απορρύθμιση στην αγορά του φαρμάκου.

Οι μονοπωλιακές καταστάσεις στην αγορά του φαρμάκου απαξιώνουν και διαλύουν κάθε κοινωνική δομή.

Το φαρμακείο της γειτονιάς πρέπει να επιζήσει για το καλό του κοινωνικού συνόλου!

Περιμένουμε από την νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να τηρήσει τις υποσχέσεις της που δεν είναι άλλες από αυτές ακριβώς τις θέσεις του κλάδου μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                   Ο Γραμματέας
Ματσιόλης Κων/νος         Βογιατζής Γεώργιος
PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
300x300 copy
300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS