Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ το προγραμματικό κείμενο προς διαβούλευση για την Υγεία, στο οποίο γίνεται αναφορά στην πολιτική για το φάρμακο από τη σελίδα 16 έως και τη σελίδα 21. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

"Η πολιτική στο φάρμακο πρέπει να διέπεται από τη θέση μας ότι η υγεία και το φάρμακο είναι κοινωνικά αγαθά. Η πολιτική αυτή θα στοχεύει στην απρόσκοπτη πρόσβαση στο ποιοτικά ελεγμένο ικανό και αναγκαίο φάρμακο για την υγεία όλων των κατοίκων της χώρας μας.

Η προμνημονιακή κατασπατάληση πόρων για το φάρμακο, αποτέλεσμα της πλήρους υποταγής των κυβερνήσεων στις επιταγές των μονοπωλίων και όχι μόνο, που εμπλέκονται στην παραγωγή και την εμπορία του φαρμάκου, ακολουθήθηκε από την καταστροφική πολιτική των μνημονίων όπου πάλι εξασφαλίζεται το κέρδος των μονοπωλίων.

Το γνωστό μότο «σπατάλη – λιτότητα» συνεχίζεται με κύρια χαρακτηριστικά τις ελλείψεις, τις συνεχείς αυξήσεις στη συμμετοχή και τον αποκλεισμό από τα στοιχειώδη φάρμακα σε μεγάλες κατηγορίες ασθενών. 

Η πολιτική μας θα κινηθεί σε τρεις άξονες:

Α) Ποιοτικός έλεγχος

Β) Παραγωγή και εξασφάλιση επάρκειας

Γ) Έλεγχος του κόστους

Οι άξονες αυτοί θα οδηγούν στις βασικές μας θέσεις για την υγεία και το φάρμακο. Μεγάλης σημασίας στρατηγική μας επιλογή αποτελεί η επανίδρυση της Εθνικής φαρμακοβιομηχανίας με στόχο την παραγωγή ποιοτικού φαρμάκου και τη λειτουργία εξισορροπητικού μηχανισμού στον ανταγωνισμό και την τιμολογιακή πολιτική."

Για να δείτε το πλήρες κείμενο, πατήστε εδώ.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS