MSD aplo

Δελτίο Τύπου, 10 Απριλίου 2014: Σημαντικά βήματα στην αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης κάνουν οι επιστήμονες. Μία νέα μελέτη που παρουσιάστηκε από την MSD (γνωστή στις ΗΠΑ και τον Καναδά ως Merck) στο 21ο Συνέδριο Ρετροϊών και Ευκαιριακών Λοιμώξεων (CROI 2014), το οποίο διεξήχθη στη Βοστώνη των ΗΠΑ (3 - 6 Μαρτίου 2014), δείχνει νέες επιλογές στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών που πρωτοδιαγιγνώσκονται με την HIV λοίμωξη, μέσω της χορήγησης σχήματος με ραλτεγκραβίρη.

 

Ειδικότερα, η ανεξάρτητη Ομάδα Κλινικών Δοκιμών για το AIDS (ACTG), ξεκίνησε μια μελέτη πριν από κάποια χρόνια στην οποία ασθενείς που θα λάμβαναν θεραπεία για 1η φορά χωρίς την εφαβιρένζη για διάρκεια 2 ετών (96 εβδομάδες) θα είχαν την τυχαία κατανομή σε μια από 3 αντιρετροϊκές αγωγές. Έτσι, στο χρονικό διάστημα αυτό οι ασθενείς έλαβαν είτε σχήμα με ραλτεγκραβίρη της MSD, είτε σχήμα αταζαναβίρης/ ριτοναβίρης είτε δαρουναβίρης/ ριτοναβίρης, όλα σε συνδυασμό με εμτρισιταβίνη/δισοπροξιλική φουμαρική τενοφοβίρη. Η μελέτη κατέδειξε ότι το σχήμα με ραλτεγκραβίρη, αφού αξιολογήθηκε για το χρόνο μέχρι την ιολογική αποτυχία ή τον χρόνο μέχρι την διακοπή της αγωγής λόγω τοξικότητας (όποιο συνέβαινε πρώτο), ήταν τελικά ανώτερο από τις άλλες δύο αγωγές με τους αναστολείς πρωτεάσης. Επιπλέον, το ποσοστό των ασθενών που κατάφερε να διατηρήσει στα 2 έτη τον ιό κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια (50 αντίγραφα / ml), ήταν σημαντικά μεγαλύτερο με το σχήμα ραλτεγκραβίρης (80%) έναντι 63% με αταζαναβίρη και 73% με δαρουναβίρη.

Η ανεκτικότητα των ασθενών με σχήμα ραλτεγκραβίρης φάνηκε και από τα ποσοστά διακοπής λόγω τοξικότητας τα οποία ήταν μόλις 1% με σχήμα ραλτεγκραβίρης, 5% με αγωγή δαρουναβίρης/ριτοναβίρης και 16% με αγωγή αταζαναβίρης/ριτοναβίρης.

«Τα ευρήματα αυτά παρέχουν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα και την ανεκτικότητα της ραλτεγκραβίρης στους ασθενείς με HIV-1 λοίμωξη που υποβάλονται πρώτη φορά σε θεραπεία», είπε ο Δρ Randi Leavitt, εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος Λοιμωδών Νόσων των ερευνητικών Εργαστηρίων της MSD και ένας εκ των συντακτών της μελέτης ACTG 5257. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ασθενείς που συμμετείχαν σε αυτή τη μελέτη, την ACTG και τους ερευνητές της μελέτης για τη σημαντική συμβολή τους στη θεραπευτική αξιολόγηση των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της HIV λοίμωξης».

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr