Εκτύπωση
Κατηγορία: Έρευνα
Θετικά τα αποτελέσματα από τη χρήση του CG210 κατά της τριχόπτωσης φαίνεται ότι καταγράφονται από χρήστες και δερματολόγους, σύμφωνα με τον κ. Αλέξανδρο Κατούλη, Αναπληρωτή Καθηγητή Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όπως δήλωσε ο καθηγητής «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρατηρούμε ότι προϊόντα, όπως το CG210, που έχουν ιδιαίτερο μηχανισμό δράσης και συνοδεύονται από κλινικές μελέτες, παρουσιάζουν αποτελέσματα που είναι πολύ ενθαρρυντικά. Το CG210 μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σαν μονοθεραπεία, είτε σε συνδυασμό με άλλη φαρμακευτική αγωγή, είτε στα πλαίσια ενός προγράμματος εναλλαγής διάφορων θεραπευτικών θεραπειών.»

Το CG210 της φαρμακευτικής εταιρείας LIBYTEC, είναι ένα προϊόν που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της τριχόπτωσης και απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες. Ο μοναδικός και καινοτόμος μηχανισμός δράσης του CG210 διακρίνεται σε τρία μέρη:

• Μοριακό: Αποκατάσταση των επιπέδων της αντιαποπτωτικής πρωτεΐνης Bcl-2 πλησίον των φυσιολογικών τιμών (+89%).

• Κυτταρικό: Αύξηση των κυττάρων Langerhans (+74%) τα οποία εξασφαλίζουν την ανοσολογική απάντηση και ασκούν αντιφλεγμονώδη δράση.

• Κοσμητικό: Αύξηση των επιπέδων του κολλαγόνου (+67%) με αποτέλεσμα την καλύτερη εμφύτευση των τριχών και την μείωση της πρόσβασης εξωτερικών μολυσματικών παραγόντων.

Η τριχόπτωση επανέρχεται στο φυσιολογικό σε λιγότερο από 44 ημέρες.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από κλινική μελέτη (Καθ. Cucé, Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, Βραζιλία) σε άνδρες με ανδρογενετική αλωπεκία οι οποίοι υποβλήθηκαν σε βιοψία στο τριχωτό της κεφαλής ύστερα από 3μηνη τοπική χορήγηση CG210. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στην κλινική μελέτη δεν παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες από τη χρήση του CG210.