Εκτύπωση
Κατηγορία: Έρευνα

Στόχος η προώθηση και ανάπτυξη της αγοράς ομοιοπαθητικών και ανθρωποσοφικών σκευασμάτων

DSC8121 low

Η ΚΟΡΡΕΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ αποτελεί πλέον το πρώτο ελληνικό μέλος τoυ ECHAMP* – διεθνώς αναγνωρισμένος μη-κερδοσκοπικός Ευρωπαϊκός φορέας με βασικό αντικείμενο την προώθηση και ανάπτυξη της αγοράς ομοιοπαθητικών και ανθρωποσοφικών σκευασμάτων, μέσα από τη διαμόρφωση κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου και standards.

Η πρόσκληση συμμετοχής της ΚΟΡΡΕΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ εκ μέρους του ECHAMP στην πραγμάτωση αυτών των στόχων -η μοναδική εταιρεία που συμμετέχει από την Ελλάδα- είναι ιδιαίτερα τιμητική ως αναγνώριση της πορείας της και συμβολής στο χώρο. Δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιήσει τη βαθιά γνώση στα περισσότερα από 3.000 ομοιοπαθητικά σκευάσματα και να συμβάλλει στην προαγωγή της βιομηχανίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από την ένωση δυνάμεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με σημαντικές διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και διανομή ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ECHAMP, περισσότεροι από 100 εκ. Ευρωπαίοι πολίτες επιλέγουν αγωγή, βασισμένη σε ομοιοπαθητικά και ανθρωποσοφικά σκευάσματα. Πρόκειται για μία βιομηχανία με μακρά παράδοση στη συγκεκριμένη ήπειρο, που αποτελεί, εξάλλου, και τη Νο1 παραγωγό ομοιοπαθητικών φαρμάκων παγκοσμίως. Στόχος του συγκεκριμένου φορέα είναι η ανάπτυξη της βιομηχανίας ομοιοπαθητικών φαρμάκων, διευκολύνοντας την πρόσβαση ειδικών και κοινού σε αυτή τη θεραπευτική μέθοδο. Προωθεί τη θέσπιση συγκεκριμένων προδιαγραφών και standards, καθώς και ρυθμιστικού πλαισίου, που αντανακλούν και διασφαλίζουν την ποιότητα και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας των σχετικών φαρμάκων –επιχειρώντας μέσα από αυτή την προσπάθεια να ενισχύσει το κύρος της βιομηχανίας στον ευρύτερο τομέα της υγείας και να αναδείξει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη σε σημαντικούς παράγοντες εξέλιξης.

Ως μέλος του ECHAMP, η ΚΟΡΡΕΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ θα έχει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην περαιτέρω εξέλιξη του ομοιοπαθητικού φαρμάκου και τη διάδοση των πλεονεκτημάτων, ποιότητας και ασφάλειας που προσφέρει, μέσα από μία συντονισμένη, ευρωπαϊκή πλατφόρμα. Aυτή η δυνατότητα αποτελεί αυτονόητη προέκταση της μακροχρόνιας δέσμευσης και επένδυσής της στο συγκεκριμένο τομέα, τόσο σε επιστημονικό υπόβαθρο όσο και σε συστήματα και τεχνολογία αιχμής.

*European Coalition on Homeopathic and Anthroposophic Medicinal Products