Εκτύπωση
Κατηγορία: Γράμμα από Ευρώπη

EUstaff4RefugeesEUcapitals

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται από τις αρχές Απριλίου έως και το τέλος του μήνα, η πρωτοβουλία #EUstaff4Refugees των υπαλλήλων των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ως στόχο τη συλλογή αγαθών (ειδών ατομικής υγιεινής, ενδυμάτων, υπνόσακων και ξηράς τροφής), αλλά και χρημάτων, για την άμεση στήριξη του ανθρωπιστικού έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και κατ' επέκταση των ευάλωτων προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στη χώρα μας και εξυπηρετούνται από τις υλοποιούμενες δράσεις του.

Με πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, όλα τα θεσμικά όργανα στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο, στο Λουξεμβούργο καθώς και σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ένωσαν τις δυνάμεις τους συμμετέχοντας ενεργά στη συγκεκριμένη καμπάνια, η οποία έλαβε πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Η δράση υλοποιείται με την αμέριστη στήριξη της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Kristalina Georgieva, της Αντιπροέδρου της ΕΕ και Ύπατη Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας κ. F. Mogherini, του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Κύπριου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων κ. Χρήστου Στυλιανίδη.

Επιπλέον η πρωτοβουλία τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.