Εκτύπωση
Κατηγορία: Ασφαλιστικά ταμεία

Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων

Στον ΕΟΠΥΥ εντάσσεται το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού ΜΜΕ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), σύμφωνα με προσθήκη της τελευταίας στιγμής που ανακοίνωσε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Η δήλωσή του προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίας δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου κ. Π. Λαφαζάνη κατήγγειλε τον υπουργό Οικονομικών για «αντικοινοβουλευτική και πραξικοπηματική πρακτική» κατηγορώντας τον ότι «αυθαιρετεί» και «εντάσσει εύρωστα Ταμεία, όπως αυτό των δημοσιογράφων, στην μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ». (Πηγή: tovima.gr)
Ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι στον ΕΟΠΥΥ «θα πρέπει να μπουν όλα τα Ταμεία για να μην υπάρχουν διακρίσεις» και σημείωσε ότι «αν εξαιρέσουμε τους δημοσιογράφους θα θέλουν να εξαιρεθούν και οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι κ.ά.».
«Δεν είστε δικτάτορας σε αυτή τη χώρα ελέω τρόικας, αλλά είστε υπουργός μιας Δημοκρατίας και δεν μπορείτε να μας δίνετε μαθήματα ως Καίσαρας», του είπε ο κ. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ότι «κάνατε τον ΕΟΠΥΥ έναν Καιάδα που καταβροχθίζει τα πάντα και βάζετε εύρωστα Ταμεία για να τα βουλιάξετε».
Την αντίδρασή του διατύπωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, λέγοντας ότι «τιμωρείτε τους δημοσιογράφους επειδή αξιώνουν με αγωγή τους κατά της Τράπεζας της Ελλάδος την απόδοση των διαθέσιμων κεφαλαίων που είχε καταθέσει σε αυτήν» και τα οποία υπέστησαν «κούρεμα» λόγω PSI.