Εκτύπωση
Κατηγορία: Ασφαλιστικά ταμεία

eopuu

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ, στις 12 Νοεμβρίου 2013, "μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι απαιτήσεις γιατρών, διαγνωστικών κέντρων και κλινικών, ύψους 54 εκ. ευρώ." Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει:

 

Ο ΕΟΠΥΥ κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του για καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προχωρά στην εκκαθάρισή τους καλώντας τους γιατρούς και τους παρόχους υγείας να καταβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την άμεση πληρωμή τους.
Έτσι, μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι απαιτήσεις γιατρών, διαγνωστικών κέντρων και κλινικών, ύψους 54 εκ. ευρώ. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Αθηνών ολοκλήρωσε την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2011 και ήδη οι γιατροί και οι πάροχοι υγείας έχουν κληθεί να υποβάλλουν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες για να πληρωθούν.
Στόχος του Οργανισμού είναι η υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης να εκκαθαριστούν και να αποδοθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους γιατρούς, τα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές.