Εκτύπωση
Κατηγορία: Ασφαλιστικά ταμεία

xapia 6

Σε δελτίο Τύπου της 25ης Απριλίου 2013, ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει:

1. Η Υποδ/νση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη παρέδωσε στο τμήμα Βορείου Ελλάδος της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. μεγάλο αριθμό φαρμάκων που κατάσχεσε σε έλεγχο που διενήργησε σε αυτοκίνητο και οικία στη Θεσσαλονίκη. Τα εν λόγω φάρμακα είναι υψηλού κόστους, εξωσωματικής γονιμοποίησης, φάρμακα διαφόρων κατηγοριών ορισμένα εκ των οποίων ανήκαν σε κατηγορίες φαρμάκων που κατά καιρούς έχει απαγορευτεί η εξαγωγή τους από τον ΕΟΦ. Η πλειοψηφία των φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι αλλοδαπής προέλευσης (Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία,
Γερμανία Ελβετία, Βουλγαρία). Η ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. θα εξετάσει με βάση τους κωδικούς των στελεχών των εμβαλαγίων που έχουν αποκολλημένες ταινίες γνησιότητας αν αυτά έχουν γραφτεί σε ασφαλισμένους και έχουν χρεωθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
 
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Υποδ/νση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας ανθρώπων της Θεσσαλονίκης, από τους κύριους εμπλεκόμενους στην υπόθεση είναι ιατρός που είχε της ερευνηθεί από την
ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. για παράλληλες εξαγωγές στην περιοχή της Αθήνας το προηγούμενο διάστημα, όπως αναλυτικά αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στις 20-3-2013. Η Υπηρεσία έχει καλέσει ήδη τον ιατρό σε παροχή εξηγήσεων και βρίσκεται στο στάδιο της επιβολής ποινών.

2. Επιπλέον, η ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. με τη συνδρομή του Σ.Δ.Ο.Ε. πραγματοποίησε έλεγχο σε φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη και σε χώρο εκτός του φαρμακείου που λειτουργούσε ως αποθήκη του. Στο χώρο αυτό βρέθηκαν 685 εμβαλάγια φαρμάκων χωρίς ταινίες γνησιότητας και 1550 ταινίες γνησιότητας αποκολλημένες από τα εμβαλάγιά τους. Με την ολοκλήρωση της έρευνας και τη σύνταξη της έκθεσης ελέγχου από τους επιθεωρητές θα επιβληθούν και οι αντίστοιχες κυρώσεις.