Εκτύπωση
Κατηγορία: Συνεντεύξεις

PSVAK logo w200

Η Cosmetics Europe παρουσίασε στις 16 Φεβρουαρίου 2023, στις Βρυξέλλες, την ευρωπαϊκή βάση δεδομένων συστατικών, COSMILE Europe, η οποία βοηθά τους Ευρωπαίους πολίτες να βρίσκουν εύκολα πληροφορίες για τα συστατικά των καλλυντικών.

Επί του παρόντος, διατίθεται σε 14 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, και παρέχει πληροφορίες για σχεδόν 30.000 συστατικά που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά. Περιλαμβάνει πληροφορίες για τις ιδιότητες των συστατικών, τη λειτουργία τους, εάν είναι ανθρωπογενή ή/και φυσικής προέλευσης και σε ποιους τύπους προϊόντων μπορούν να βρεθούν.

Ο Γενικός Διευθυντής της Cosmetics Europe John Chave δήλωσε: «Η Cosmetics Europe είναι στην ευχάριστη θέση να μοιράζεται αυτό το εργαλείο με τους Ευρωπαίους πολίτες. Ο κατακλυσμός από πληροφορίες για τα καλλυντικά που υπάρχει στο διαδίκτυο, μπορεί να μας δυσκολεύει να αναγνωρίζουμε ποιες πηγές είναι αξιόπιστες. Η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Καλλυντικών και Προϊόντων Προσωπικής Φροντίδας θέλει να προσφέρει στους Ευρωπαίους πολίτες έναν απλό τρόπο πρόσβασης σε αξιόπιστες, επαληθευμένες και επιστημονικά στηριγμένες πληροφορίες για τα συστατικά των καλλυντικών».            

Ο κατάλογος των συστατικών στην ετικέτα ή στη συσκευασία των καλλυντικών και των προϊόντων προσωπικής φροντίδας χρησιμοποιεί τις ονομασίες INCI (International Nomenclature Cosmetic Ingredient). Αυτές είναι συστηματικές ονομασίες για την αναγνώριση των συστατικών των καλλυντικών, οι οποίες χρησιμοποιούνται διεθνώς. Οι πληροφορίες για τα συστατικά των καλλυντικών μπορούν να αναζητηθούν στην COSMILE Europe με βάση το κοινό όνομα του συστατικού ή την ονομασία INCI ή ανά ομάδα ουσιών ή τέλος, ανά τύπο προϊόντος.            

Η πρωτοβουλία της Cosmetics Europe αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Γερμανικό Σύνδεσμο “Cosmetic, Toiletry, Perfumery and Detergent Association” (IKW), με τη Γαλλική Ομοσπονδία “Fédération des Entreprises de la Beauté” (FEBEA) και με την υποστήριξη τεχνολογικής ανάπτυξης της “health&media GmbH”.            

Οι Εθνικοί Σύνδεσμοι-μέλη της Cosmetics Europe που εκπροσωπούν τη Βιομηχανία Καλλυντικών και Προϊόντων Προσωπικής Φροντίδας στις Ευρωπαϊκές χώρες παρέχουν την COSMILE Europe στις ακόλουθες 14 γλώσσες: Βουλγαρικά, Ολλανδικά, Αγγλικά, Φινλανδικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Ουγγρικά, Ιταλικά, Λιθουανικά, Πολωνικά, Ρουμανικά, Σερβικά και Ισπανικά. Περισσότερες γλώσσες θα είναι διαθέσιμες το επόμενο έτος.                          Για αναζήτηση στη βάση δεδομένων συστατικών, επισκεφθείτε τη διεύθυνση  https://cosmileeurope.eu ή τη διεύθυνση του ΠΣΒΑΚ https://psvak.gr/gia-katanalotes/ta-systatika/.            

Οι 18 Εθνικοί Σύνδεσμοι, μέλη της Cosmetics Europe που συμμετέχουν στο έργο μέχρι τώρα είναι:Association of the Austrian Chemical Industry (FCIO) - Association of Detergents and Cosmetics Producers and Importers of Serbia (KOZMODET) – Belgian/Luxembourg Association for manufacturers and distributors of cosmetics, detergents, cleaning products, adhesives and sealants, biocides, related products and aerosol technology (DETIC) - Bulgarian National Association Essential Oils, Perfumery and Cosmetics (BNAEOPC) - Cosmetica Italia, Dutch Cosmetics Association (NCV) - Finnish Cosmetic and Hygiene Industry Association (Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry) - German Cosmetic, Toiletry, Perfumery and Detergent Association (IKW) - Hungarian Cosmetic and Home Care Association (KOZMOS) - Lithuanian Cosmetics and Household Chemicals Producers Association (LIKOCHEMA) - Polish Association of Cosmetics and Detergent Industry (PACDI) - Polish Union of Cosmetics Industry (Kosmetyczni) - Romanian Union of Cosmetics and Detergent Manufacturers (RUCODEM) - Spanish Cosmetics, Toiletry and Perfumery Association (STANPA) - Swiss Cosmetics and Detergent Association (SKW) - The French Federation for Beauty Companies (FEBEA) - The Hellenic Cosmetic Toiletry and Perfumery Association (PSVAK) - UK Cosmetic, Toiletry & Perfumery Association (CTPA). 

Σχετικά με την Cosmetics Europe:             

Η Cosmetics Europe είναι ο Ευρωπαϊκός Εμπορικός Σύνδεσμος για τη Βιομηχανία Καλλυντικών και Προϊόντων Προσωπικής Φροντίδας. Για περισσότερα από 60 χρόνια, η Cosmetics Europe είναι η φωνή της βιομηχανίας των καλλυντικών στην Ευρώπη. Τα μέλη της περιλαμβάνουν κατασκευαστές καλλυντικών και προϊόντων προσωπικής φροντίδας καθώς και Συνδέσμους που εκπροσωπούν τον κλάδο σε εθνικό επίπεδο, σε όλη την Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε τον ιστότοπο της Cosmetics Europe.

Σχετικά με τον ΠΣΒΑΚ:             

Από το 1964 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών και Αρωμάτων ΠΣΒΑΚ είναι ο φορέας εκπροσώπησης του κλάδου των καλλυντικών, αρωμάτων και προϊόντων προσωπικής περιποίησης στην Ελλάδα. Αποτελεί το σημείο συνάντησης και συνεργασίας για την διατήρηση, βελτίωση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων του κλάδου, συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική ευημερία της χώρας.