Εκτύπωση
Κατηγορία: Συνεντεύξεις

b 23202 or give

Το «Μαζί και στο Σπίτι» είναι ένα πρόγραμμα δωρεάν ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ογκολογικών ασθενών τελικού σταδίου, στο χώρο τους, που δημιούργησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.), με στόχο να καλύψει το τεράστιο κενό της υποστήριξης από την Πολιτεία, καρκινοπαθών τελικού σταδίου ή με αδυναμία μετακίνησης, αλλά και των οικογενειών τους. 

Η ψυχολογική υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών μετά τη νοσοκομειακή περίθαλψη, από ειδικούς Επαγγελματίες Υγείας στο προσωπικό τους χώρο,  είναι μια σημαντική και άκρως απαραίτητη παρέμβαση που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν, όσο το δυνατόν καλύτερα τα συμπτώματα της νόσου, τόσο οργανικά όσο και ψυχοκοινωνικά, ενώ αφορά και την οικογένεια που τους φροντίζει.

Οι δωρεάν παροχές του προγράμματος περιλαμβάνουν:

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2018 και στηρίζεται στη χορηγική υποστήριξη φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες καλύπτουν ένα μέρος των λειτουργικών εξόδων.Μέχρι σήμερα έχουν γίνει σχεδόν 400 επισκέψεις από τους Ψυχολόγους και την Κοινωνική Λειτουργό του Κ.Ε.Φ.Ι. και συνεχίζουμε!

Για να συνεχιστεί το πρόγραμμα θα χρειαστεί η βοήθεια όλων!

Για το σκοπό αυτό, φτιάχτηκε στη πλατφόρμα υποδοχής δωρεών (Crowdfunding) Give & Fund, η σελίδα στήριξης της προσπάθειας: https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/mazikaistospiti

Στη πλατφόρμα αυτή περιγράφεται αναλυτικότερα η δράση και δίνεται η ευκαιρία σε οποιονδήποτε, να συνεισφέρει με μια δωρεά, στο βαθμό που μπορεί και επιθυμεί.

Η προσπάθεια θα είναι επιτυχημένη ΜΟΝΟ αν διαδοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας.

Για τον λόγο αυτό, εγγράφονται ως «Πρεσβευτές», άνθρωποι με μεγάλο κύκλο και επιρροή, με δική τους πρωτοβουλία και συναίνεση (Επιστήμονες, καλλιτέχνες, ΜΜΕ κλπ.).

Βοηθήστε λοιπόν να φτάσει αυτή η ενημέρωση σε όλους!

Γιατί βάζοντας καθένας μας ένα μικρό λιθαράκι, μπορούμε να στηρίξουμε κάτι μεγάλο και σημαντικό!

Περισσότερες πληροφορίες για το τρόπο που γίνεται η δωρεά, θα βρείτε παρακάτω:

Τα  Βήματα για τη δωρεά σας:

Για τυχόν βοήθεια καλέστε στα γραφεία μας: 2106468222