Εκτύπωση
Κατηγορία: Συνεχιζόμενη εκπαίδευση

atp copy

Το ATP - Aristotle Team of Pharmacy είναι η ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. που έχει στόχο την πραγματοποίηση επιστημονικών και κοινωνικών δράσεων που σχετίζονται με τη Φαρμακευτική ως επιστήμη, αλλά και ως λειτούργημα. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα στοχεύει στη δραστηριοποίηση των φοιτητών στα επιστημονικά και κοινωνικά τους ενδιαφέροντα, αλλά και στη διαρκή ενημέρωσή τους για τα πιο σύγχρονα ιατρικά και φαρμακευτικά επιτεύγματα. Παράλληλα, το ΑΤΡ συμμετέχει σε προγράμματα ενημέρωσης του ευρύτερου πληθυσμού για θέματα υγιεινής, πρόληψης και θεραπείας, ενώ τέλος, στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα δίκτυο με φοιτητές και αποφοίτους της Φαρμακευτικής και άλλων συγγενών σχολών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα πλαίσια των δράσεών της, η ομάδα ΑΤΡ διοργανώνει ημερίδα με θέμα: Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός στη Φαρμακευτική.

Στα πλαίσια της αποστολής του για την πραγματοποίηση επιστημονικών δράσεων και εκδηλώσεων ενημέρωσης, το ΑΤΡ διοργανώνει το Σάββατο 3 Απριλίου, μια Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για φοιτητές Φαρμακευτικής. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον κ. Βιζιριανάκη Ιωάννη, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Φαρμακευτικής.

Η ημερίδα βρίσκεται υπό την αιγίδα της κοσμητείας των σχολών επιστημών υγείας και του τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ.

Στόχος αυτής της δράσης είναι να δοθεί στους φοιτητές η ευκαιρία να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για τους διάφορους τομείς με τους οποίους μπορεί να ασχοληθεί ένας απόφοιτος του Τμήματος Φαρμακευτικής, παραθέτοντας με ομιλίες από αντίστοιχους επαγγελματίες Υγείας και καθηγητές όλες τις πιθανές διεξόδους ενός Φαρμακοποιού. Οι φοιτητές, λοιπόν, θα έχουν την δυνατότητα να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο σχετικά με τους τομείς ενασχόλησης ενός Φαρμακοποιού και να έρθουν σε επαφή με διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, πρόθυμους να συζητήσουν με τους φοιτητές και να επιλύσουν σχετικές απορίες και προβληματισμούς.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της Ημερίδας θα περιλαμβάνει ποικίλες ομιλίες, οι οποίες θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σχετικά με την δυνατότητα απασχόλησης του Φαρμακοποιού στο Φαρμακείο, στη Βιομηχανία, στο Νοσοκομείο και τις Κλινικές, στην Έρευνα, στους Δημόσιους φορείς καθώς και στην Εκπαίδευση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την εκδήλωσή μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/events/280549503445948

Τα social media της ομάδας μας:

● Instagram: atp_aristotle_team_of_pharmacy

● Facebook: ATP - Aristotle Team of Pharmacy

● LinkedIn: Aristotle Team of Pharmacy

Καθώς και το site του ATP:

http://atp.pharm.auth.gr/