Εκτύπωση
Κατηγορία: Συνεχιζόμενη εκπαίδευση

logiscoop pansyfa1

Με μήνυμα κοινής συμπόρευσης στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής συμμετείχε φέτος στην Hellas Pharm 2016 η LOGISCOOP PANSYFA AEE σε συνεργασία με τους συνεταιρισμούς ΠΡΟ.ΣΥ.ΦΑ.ΠΕ. και ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. Η προσέλευση των φαρμακοποιών στο περίπτερο κατα τη διάρκεια του Συνεδρείου που έλαβε χώρα 2-3 Απριλίου ήταν μεγάλη, ενώ τα σχόλια που εισπράξαμε για τα Συνεταιριστικά Προϊόντα και τις υπηρεσίες μας υπήρξαν θετικά και ενθαρρυντικά.

Αξιοσημείωτο ενδιαφέρον είχε η ομιλία στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης με τίτλο "Η συνεργασία γιατρών και φαρμακοποιών καθοριστικός παράγοντας στην αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τη βελτίωση της υγείας των πολιτών και τη μείωση των δαπανών στην υγεία". Χορηγός της ομιλίας ήταν η LOGISCOOP PANSYFA AEE.

logiscoop pansyfa2

Ο Πρόεδρος της ΟΣΦΕ κ. Σταύρος Μπελώνης τόνισε ότι η ΟΣΦΕ είναι ο πρώτος συλλογικός φορέας που θέτει μετ’ επιτάσεως το θέμα της συμμετοχής του φαρμακοποιού στην προωτοβάθμια υγεία. Συμπλήρωσε, ότι με το πρόγραμμα Αρεταίος για πρώτη φορά συνδιοργανώθηκε στη χώρα μας κοινή δράση αναφορικά με τον προ συμπτωματικό έλεγχο του διαβήτη από τους διαβητολόγους και τους ενδοκρινολόγους. Τα ανωτέρω βασίζονται στην στρατηγική του ασθενοκετνρικού προσανατολισμού του φαρμακείου αναδεικνύοντας τον κοινωνικό και επιστημονικό του ρόλο. Στη συνέχεια, ο Δρ. Στάθης Σκληρός, ιατρός και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας & Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αναφέρθηκε με συγκεκριμένα μετρήσιμα παραδείγματα για τα οφέλη της συνεργασίας ιατρών και φαρμακοποιών, η οποία μέσα από δράσεις πρόληψης και συμμόρφωσης βελτιώνει το επίπεδο υγείας των πολιτών και μειώνει τις κρατικές δαπάνες του συστήματος υγείας. Τέλος, η Δρ. Μαρία Σώμαλη, ενδοκρινολόγος- καθηγήτρια, εξήρε την πρωτοβουλία της ΟΣΦΕ για το πρόγραμμα Αρεταίος, τόνισε με τη σειρά της τη σημασία της συνεργασίας των δύο κοινοτήτων, αναφέρθηκε στην παραγωγική συνεργασία ιατρών και φαρμακοποιών στο πρόγραμμα Αρεταίος και δήλωσε την πρόθεση των ενδοκρινολόγων για συνέχιση της συνεργασίας των δύο μερών. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι τα αποτελέσματα του προγράμματος θα παρουσιαστούν στο συνέδρειο των ενδοκρινολόγων.