Εκτύπωση
Κατηγορία: Συνεχιζόμενη εκπαίδευση

Στις 10-11 Μαΐου 2013 θα διεξαχθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης η 13η Δερματολογική Διημερίδα της Δερματολογικής Κλινικής ΕΣΥ του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός».

Το θέμα του συνεδρίου που είναι «το δέρμα εξ απαλών ονύχων μέχρι την εφηβεία» αφορά δερματολογικά νοσήματα της παιδικής ηλικίας, τη λύση των οποίων, θα προσεγγίσουν καταξιωμένοι επιστήμονες.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν φροντιστήρια με θέματα τις μελαγχρωματικές-μελανοκυτταρικές βλάβες στα παιδιά, την κρυοθεραπεία στα παιδιά, την απώλεια μαλλιών, τα εμφυτεύματα-μεσοθεραπεία, την ατοπική δερματίτιδα και την ψωρίαση.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν με ομιλίες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων που θα αναφερθούν στην εμπειρία τους σχετικά με το AIDS και ειδικότερα το AIDS στα παιδιά της Αφρικής.

Επιπλέον, με την παρουσία του θα τιμήσει το συνέδριο η Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β', που πρωτοστατεί σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των λαών της Αφρικής και ευαισθητοποίησης της Διεθνούς κοινότητας, σχετικά με το AIDS.