Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονική ενημέρωση

Ygii podia

 

Από τον κ. Ε. Α. Αρβανιτάκη, ποδολόγο-ποδίατρο, πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Ποδιάατρων-Ποδολόγων

Τα πόδια μας είναι ένα θαύμα της μηχανικής,  από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματός μας, τα οποία οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένα  έως ότου υπάρξει κάποιο ατύχημα. Ο μέσος άνθρωπος θα περπατήσει  καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, το ισοδύναμο με  δύο  φορές, την περίμετρο της γης, κάτι που είναι πολύ επίπονο  για τα πόδια, τα οποία χρειάζονται πολλή φροντίδα και περιποίηση.  Το να έχουμε υγιή πόδια σημαίνει μεγαλύτερη αντοχή στις καθημερινές μας ασχολίες, καλύτερη ανταπόκριση στις καθημερινές προκλήσεις και μεγαλύτερη άνεση. 

Δείτε παρακάτω ορισμένες συμβουλές για  να αποκτήσετε υγιή πόδια:

Αφαίρεση σκληρού δέρματος

Ο καιρός και τα ανοιχτά παπούτσια μπορούν να προκαλέσουν  αφυδάτωση  και να οδηγήσουν σε σκληρό δέρμα,  δρωγμές ή σχηματισμό ρωγμών και σκασμένες φτέρνες. Για να αποφύγετε τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα, θα πρέπει να κάνετε ποδόλουτρο και με μία ελαφρόπετρα ή ηλεκτρική λίμα , να τρίψετε απαλά τις φτέρνες, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα.  Για άριστα αποτελέσματα χρησιμοποιείστε την ηλεκτρική λίμα ποδιών Scholl Velvet Smooth με κρυστάλλους διαμαντιών, η οποία θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε εύκολα το σκληρό δέρμα και θα προσφέρει απαλή επιδερμίδα από την πρώτη κιόλας χρήση.

Ενυδάτωση

Αμέσως μετά, δοκιμάστε μάσκες ποδιών που προσφέρουν απαλά και μαλακά πόδια με μία εφαρμογή 20λεπτών, όπως η Scholl Pedi Mask Nourish. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε καθημερινά κρέμες ανάπλασης κατά του σκληρού δέρματος, όπως η Scholl Εντατική κρέμα κατά του σκληρού δέρματος που ενισχύει τη διαδικασία φυσικής απολέπισης και επαναφέρει την ελαστικότητα σε 7 ημέρες.

Για τις σκασμένες φτέρνες, χρησιμοποιήστε καθημερινά κρέμα ανάπλασης με ουρία, όπως  η κρέμα ανάπλασης για σκασμένες φτέρνες  Αctive Repair Κ+ της Scholl,  κάνοντας απαλό μασάζ σε καθαρό και στεγνό δέρμα.  

Προστασία από την εφίδρωση και την κακοσμία

Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε το βάρος υπό έλεγχο και βοηθά πολύ στην καλή κυκλοφορία και στη διατήρηση της υγείας των ποδιών 

Φροντίστε να φοράτε κατάλληλα αθλητικά παπούτσια κατά την άσκηση.