Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονική ενημέρωση

synedrio orthopaidikis

Mε την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιστημόνων ξεκινά τις εργασίες του από τις 10 και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα, το 74ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας. Αναφερόμενος στο Συνέδριο ο πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. Δρ Σταμάτιος Α. Παπαδάκης το επιστημονικό πρόγραμμα θα είναι επικεντρωμένο στο Ορθοπαιδικό Τραύμα καθώς επίσης και σε όλα τα σύγχρονα δεδομένα που αφορούν στην Ορθοπαιδική Ειδικότητα.

Στην εναρκτήρια τελετή την κεντρική ομιλία την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου θα εκφωνήσει ο κ Τάσος Μαρκουίζος που θα αναφερθεί στους 150.000 θανάτους από τροχαία στην χώρα μας τα τελευταία 50 χρόνια αλλά και στους 2.000.000 τραυματίες που προκαλούνται από αυτά. Σύμφωνα με μελέτες πανευρωπαϊκά το κόστος των τροχαίων ατυχημάτων που μεταφράζεται σε έξοδα νοσηλείας, αποκατάστασης και απώλειας εργατοωρών, ανέρχεται στα Το Στα 12 δις ευρώ ετησίως.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν οι κ.κ. Δρ Σταμάτιος Α. Παπαδάκης Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, Καθηγητής Παναγιώτης Ι. Παπαγγελόπουλος Α’ Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. και Παντελής Νικολάου προέδρος Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. 2017, οι οποίοι έκαναν εκτενή αναφορά στις νέες τεχνικές που εφαρμόζονται στα ορθοπαιδικά τραύματα και έχουν σαν αποτέλεσμα την σημαντική μείωση του χρόνου αποκατάστασης.

Αναφορά έγινε στην ρομποτική χειρουργική η οποία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο αλλά και στην τρισδιάστατη τεχνολογία όπου εκτυπώνονται εμφυτεύματα και αντίγραφα οστών τρισδιάστατα και με τον τρόπο αυτό η θεραπεία γίνεται αποτελεσματικότερη και συντομότερη

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Α.Ε. κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.