Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονική ενημέρωση

8711249 l

 

H Libytec ανακοινώνει την ανάπτυξη και κυκλοφορία ενός μοναδικού σκευάσματος για την οστεοπόρωση. Το SYNOSTEO συστήνεται για την αντιμετώπιση, αλλά και για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς πρόκειται για ένα μοναδικό συνδυασμό που περιέχει κιτρικό ασβέστιο, γαλακτικό ασβέστιο, βιταμίνη D3 και βιταμίνη K2, σε περιεκτικότητες σύμφωνες με τις διεθνείς επιστημονικές οδηγίες. Η καινοτομία του συνίσταται στη σύστασή του, καθώς αφενός το κιτρικό ασβέστιο δεν προκαλεί γαστρεντερικές διαταραχές και αφετέρου η συμπληρωματική χορήγηση ασβεστίου έχει θετική επίδραση στην οστική πυκνότητα και στην οστική αντοχή, καθώς μειώνει τον κίνδυνο των καταγμάτων και προφυλάσσει από την οστεοπόρωση.

Είναι γνωστό ότι η χορήγηση του κιτρικού ασβεστίου είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει την εμφάνιση γαστρεντερικών διαταραχών όπως φουσκώματα, κοιλιακά άλγη, πρόκληση αερίων και τεινεσμού, δυσπεψία και δυσκοιλιότητα και επίσης δεν απαιτεί όξινο περιβάλλον για να απορροφηθεί, επομένως μπορεί να χορηγηθεί ανεξάρτητα από τη λήψη τροφής. Με τα κιτρικά άλατα του SYNOSTEO αναστέλλεται ο σχηματισμός κρυστάλλων και μειώνεται ή/και προλαμβάνεται ο σχηματισμός λίθων στα νεφρά.
Το σκεύασμα, το οποίο ανέπτυξε η αμιγώς ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Libytec, παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Πανελλήνιου Συνέδριου του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 23 - 25 Φεβρουαρίου 2018 στο Ναύπλιο.

Ο κύριος Γεώργιος Τροβάς, Ενδοκρινολόγος, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, αναφέρθηκε στην ύπαρξη νέων παραγόντων για την αντιμετώπιση της μετεμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης και πιο συγκεκριμένα στο ρόλο του ασβεστίου, της βιταμίνης D και της βιταμίνης Κ, ενώ όπως ανέπτυξε στη ομιλία του ο κύριος Συμεών Τουρνής, Ενδοκρινολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος Θ. Γαροφαλίδης, «το κιτρικό ασβέστιο είναι εύπεπτο και διαθέτει καλύτερη απορρόφηση και βελτιωμένη ανοχή από το πεπτικό. Παράλληλα είναι πολύ σημαντική η σωστή επιλογή των σκευασμάτων που περιέχουν ασβέστιο ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη συμμόρφωση και αποτελεσματικότητα». Ακόμα δήλωσε ότι η βιταμίνη D3 θα πρέπει να χορηγείται στις συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις ώστε να έχει το μέγιστο αποτέλεσμα.

«Η βιταμίνη Κ έχει θετική επίδραση στον οστικό μεταβολισμό, βελτιώνει την οστική πυκνότητα και δρα ευνοϊκά στο καρδιαγγειακό, και τέλος αυτός ο τριπλός συνδυασμός κιτρικού ασβεστίου, βιταμίνης D στις συνιστώμενες δόσεις και βιταμίνης K2, έρχεται για να προσφέρει στην αντιμετώπιση της μετεμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης».
Τα ανωτέρω χαρακτηριστικά καλύπτονται από το SYNOSTEO με τις πολλαπλές του ιδιότητες. Επιπλέον είναι εύπεπτο με ευχάριστη γεύση πορτοκάλι και μπορεί να ληφθεί ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και με άδειο στομάχι.

Το SYNOSTEO, σε αναβράζουσα μορφή, συνίσταται σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, σε άτομα με οστεοπενία ή/και οστεοπόρωση και ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους, σε άτομα που έχουν χαμηλά επίπεδα γαστρικού οξέος (υποχλωρυδρία), σε όσους λαμβάνουν αναστολείς της έκκρισης οξέος (όπως αντιόξινα) και σε όσους υποφέρουν από φλεγμονώδεις διαταραχές του εντέρου. Επίσης, είναι κατάλληλο για ασθενείς με δυσανεξία στη γλουτένη και τη λακτόζη, καθώς είναι ελεύθερο αυτών.