Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονική ενημέρωση

IMG 5159

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στην Χίο, εκδήλωση με θέμα την νόσο ALZHEIMER και τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, καθώς και οδηγίες προς τους περιθάλποντες. Η καθηγήτρια νευρολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος της ομοσπονδίας εταιρειών νόσου ALZHEIMER και συναφών διαταραχών κυρία Μάγδα Τσολάκη με τον εκ Χίου νευρολόγο κ. Μανώλη Καραμούζο, μάγεψαν το πολυπληθές ακροατήριο, που με θρησκευτική ευλάβεια παρακολούθησε επί δίωρο τους ομιλητές.

Η κυρία Τσολάκη απέδειξε για μια ακόμη φοράότι εκτός από λαμπρή επιστήμων, είναι και άνθρωπος που διαχέει την αγάπη της προς τους πάσχοντες συνανθρώπους της.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνης Αυγερινός που ήρθε στη Χίο για λίγες ώρες τιμώντας με τον τρόπο αυτό τους ομιλητές, δεδομένου ότι ο Ε.Ε.Σ μαζί με τον Δήμο Χίου και την Εταιρεία Αγωγής Υγείας Χίου ήσαν συνδιοργανωτές στην εκδήλωση.

Επίσης χαιρετισμό απηύθηναν ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Χίου, ιατρός κ. Ιωάννης Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου κ. Θανάσης Καρτάλης και η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, ψυχίατρος κα Ελένη Βουτίερου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομιλήτρια επιβεβαίωσε την θεραπευτική αξία των παραγόμενων στην Ελλάδα φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που πληρούν όλες τις επίσημες προδιαγραφές παραγωγής και διακίνησης.

Από τις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις των ακροατών που πολλοί από αυτούς παρακολούθησαν όρθιοι την διάλεξη φάνηκε ότι διψούν για σωστή πληροφόρηση. Επίσης έγινε αναφορά στην πιθανή αξιοποίηση φυτικών προιόντων που χρήζουν διερεύνηση για να αξιολογηθεί η συμβολή τους στην πορεία της νόσου ALZHEIMER.

Με την χρήση της τεχνολογίας θα είναι δυνατή η επικοινωνία με την Εταιρεία ALZHEIMER προκειμένου να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοιό, τι είναι διαθέσιμο ώστε να βελτιώνεται η καθημερινότητα των πασχόντων.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας από τα βάθη της καρδιάς μας για την αποφασιστική συμβολή της καθηγήτριας κυρίας Τσολάκη στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης.