Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονική ενημέρωση

Photo1

Το κοινό θα πρέπει να απευθύνεται στους Πλαστικούς Χειρουργούς για πλήρη και υπεύθυνη πληροφόρηση σε θέματα Επανορθωτικής και Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αντισταθεί στον βομβαρδισμό της παραπληροφόρησης και στην πλάνη των μαγικών λύσεων που προβάλλονται από το internet και τα σύγχρονα media. Τα παραπάνω τονίσθηκαν στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε την πρώτη ημέρα του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, 5-7 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή 250 συνέδρων και πλέον.

«Το Συνέδριο είναι η κορυφαία εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ) και οι σκοποί του είναι καθαρά επιστημονικοί. Εν τούτοις, είναι τέτοια η έκταση της παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, κάτι που γίνεται για καθαρά εμπορικούς λόγους, που η φετινή διοργάνωση ανοίγει για το ευρύ κοινό επιδιώκοντας να ενημερώσει υπεύθυνα», τόνισε ο Πρόεδρος του Συνεδρίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Dr. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Dr. Μιχαήλ Ταραμπέ αναφέρθηκε στους σκοπούς της ΕΕΠΕΑΧ, αλλά και σε θέματα ηθικής και ιατρικής δεοντολογίας. «Υπεύθυνη πληροφόρηση υπάρχει διαθέσιμη και από το site της Εταιρείας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι η Πλαστική Χειρουργική είναι μία και δεν θα πρέπει το αισθητικό τμήμα και αποτέλεσμα να διαχωρίζονται από το επανορθωτικό. Οι Πλαστικοί Χειρουργοί, διαθέτουν τη γνώση και όλα τα μέσα όπως και την τεχνολογία, για να αντιμετωπίσουν ολιστικά το πρόβλημα ενός ασθενούς».

Στο πάνελ της συνέντευξης συμμετείχε και ο προσκεκλημένος Αμερικανός ομιλητής, Dr. Bryant A. Toth, καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και Διευθυντής της Κλινικής Κρανίου και Προσώπου στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Όουκλαντ. Ο καθηγητής Toth μίλησε για τα «παιχνίδια» που παίζει ο χειρισμός της φωτογραφίας, το photoshop και το internet. Περιέγραψε ένα ανεξέλεγκτο διαδικτυακό περιβάλλον στην Αμερική, αλλά και παγκοσμίως, το οποίο δημιουργεί παγίδες για το κοινό που είναι «έτοιμο» να παραπλανηθεί, αποζητώντας «εύκολες λύσεις», αφήνοντας τον εαυτό του στα χέρια ανθρώπων που δεν μπορούν υπεύθυνα να χειριστούν κατά τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημά του.

Οι λάθος επιλογές, όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, συχνά καταλήγουν σε επιπλοκές επικίνδυνες για τον ασθενή και σε πολύ μεγαλύτερη δαπάνη.

Για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, το 11ο Συνέδριο της ΕΕΠΕΑΧ, διοργανώνει δύο συνεδρίες ανοικτές για το κοινό.

Αύριο Παρασκευή, στις 18:50, ανοικτή θα είναι η διάλεξη του Dr. BryantA. Toth με θέμα τη Φωτογραφία και την Εικονική Πραγματικότητα και το πώς εμπλέκεται στην Πλαστική Χειρουργική.

Ακολούθως, στις 19:30, θα αναπτυχθούν θέματα της Πλαστικής Χειρουργικής που απασχολούν το ευρύ κοινό, με τον πρόεδρο της Εταιρείας κ. Μιχαήλ Ταραμπέ, τον πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου και τον πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ενώ θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Οι εργασίες του Συνεδρίου αναπτύσσονται μέσα από 24 θεματικές ενότητες, καλύπτουν όλους τους τομείς ενδιαφέροντος της Ειδικότητας και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2015.