Εκτύπωση
Κατηγορία: Marketing

markos tsogkas

O κ. Μάρκος Η. Τσόγκας, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Diploma in Pharmacy Management, μιλά στο Pharmacorner.gr και μας παρουσιάζει το πρωτοπόρο αυτό πρόγραμμα από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα ενός προγράμματος που αφορά στο management φαρμακείου και υλοποιείται διαδικτυακά;

Τα τελευταία χρόνια, τόσο οι εξελίξεις στον χώρο του φαρμακείου, όσο και ο χρόνος που έχει ο κάθε φαρμακοποιός, μας οδήγησαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός προγράμματος που θα καλύψει τις βασικές επιμορφωτικές ανάγκες του σύγχρονου φαρμακοποιού στον χώρο της αποτελεσματικής Οργάνωσης ενός φαρμακείου και της επιτυχούς Διοίκησής του. Για τον σκοπό αυτό έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε αξιοποιώντας όλο το φάσμα των δυνατοτήτων των σύγχρονων τεχνολογιών μάθησης, να παρέχεται μια πλούσια και επιστημονικά άρτια εκπαιδευτική εμπειρία. Θα ήθελα να επισημάνω το πόσο σημαντική είναι η επιλογή μας να πραγματοποιείται το πρόγραμμα διαδικτυακά, διευκολύνοντας την πρόσβαση των ενδιαφερομένων.

Σε ποιους απευθύνεται το Diploma in Pharmacy Management;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες φαρμακοποιούς που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στη διοίκηση επιχειρήσεων, πτυχιούχους φαρμακοποιούς που αναζητούν διεξόδους καριέρας, και φοιτητές Φαρμακευτικής.

Ποιοι είναι οι γνωστικοί άξονες του προγράμματος;

Οι γνωστικοί άξονες αναφοράς του Diploma in Pharmacy Management ανταποκρίνονται στις βασικές λειτουργίες και αρμοδιότητες ενός σύγχρονου φαρμακείου και, ειδικότερα, αναπτύσσονται σε:

- Αρχές Οργάνωσης & Στελέχωσης Φαρμακείων
- Εισαγωγή στο Μάρκετινγκ και την Προβολή Φαρμακείων
- Ενθουσιάζοντας τον Πελάτη του Φαρμακείου
- Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Φαρμακείων
- Σύγχρονη Διαχείριση Προϊόντων Φαρμακείου και Merchandising
- Σχεδιασμός & Εκπόνηση Επιχειρηματικού Σχεδίου Φαρμακείου

Ποιοι είναι οι διδάσκοντες του Diploma in Pharmacy Management;

Οι διδάσκοντες του προγράμματος είναι δέκα καθηγητές όλων των βαθμίδων και όλοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Diploma in Pharmacy Management, μπορείτε να βρείτε στο http://ems.unipi.gr/home-pharmacy