Από τον κ. Αλέξη Σωτηρόπουλο MD. PhD, Διευθυντή ΕΣΥ, Παθολόγο-Διαβητολόγο & Γενικό Ιατρό Γ΄ Παθολογικού Τμήματος & Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν.Νίκαιας – Πειραιά

Η σωστή και καλή θωράκιση του οργανισμού αποτελεί ασπίδα όχι μόνο στις εποχιακές ιώσεις, το κρυολόγημα  και τις αλλεργίες αλλά μας  βοηθά και στο να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες  απαιτήσεις  της καθημερινότητάς μας.

Τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος (πονόλαιμος, η ρινική καταρροή και ο πυρετός.) είναι μεν συνηθισμένα, μπορούν όμως να γίνουν πολύ ενοχλητικά. Για την αντιμετώπιση του πόνου και την ανακούφιση του ερεθισμένου λαιμού προτιμήστε  παστίλιες  για το λαιμό που δεν περιέχουν αντιβιοτικά, όπως οι Strepsils Orange Vitamin C, οι οποίες καταπολεμούν ένα ευρύ φάσμα βακτηρίων και ιών όπως τον ιό της γρίπης Α, τον RSV, τον SARS-CoV5 και δεν περιέχουν αντιβιοτικό.

Επιπρόσθετα, η Βιταμίνη C  που περιέχεται, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του οποίου η ικανότητα για άμυνα έναντι ιών και μικροβίων είνα πολύ σημαντική  κατά τη διάρκεια της ίωσης.

Συγκεκριμένα η βιταμίνη C φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του χρόνου ίασης και της έντασης των συμπτωμάτων. Μάλιστα, σε  άτομα με έντονη σωματική καταπόνηση και κάτω από την επίδραση στρες τα αποτελέσματα είναι περισσότερο θεαματικά. Σε πρόσφατη βιβλιογραφική ανασκόπηση βρέθηκε ότι η  Βιταμίνη C μπορεί να μειώσει ακόμα και κατά 50%  τα συμπτώματα και τη διάρκεια  του κοινού κρυολογήματος.

Η πρόληψη, όμως, παίζει  τον πιο σημαντικό ρόλο. Μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν είναι:

  • Εάν είστε καπνιστής, σταματήστε το κάπνισμα
  • Αν δεν είστε καπνιστής, αποφύγετε το παθητικό  κάπνισμα
  • Μην συναναστρέφεστε άτομα που είναι άρρωστα
  • Πλένετε τα χέρια σας συχνά.
  • Μην μοιράζεστε φαγητό, ποτό και σκεύη
  • Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από τα μάτια και το πρόσωπό σας
  • Ακολουθείτε Υγιεινή Διατροφή. Μια ισορροπημένη διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ωφέλιμα λιπαρά και φυτικές ίνες βοηθά τον οργανισμό να λειτουργεί σωστά. Η βιταμίνη C και τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους του οργανισμού κατά των ιώσεων.
  • Ξεκουράζεστε όσο το δυνατόν περισσότερο: Όταν νιώθετε άσχημα, θα πρέπει να δίνετε χρόνο στον οργανισμό σας να αναρρώσει.
  • Καταναλώνετε πολλά υγρά

 

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS