IMG 5575

Η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, παρευρέθηκε την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 και απηύθυνε χαιρετισμό, στην ημερίδα που διοργάνωσε ο ΕΟΦ, με θέμα: «Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά ως μοχλός αέναης ανάπτυξης της χώρας».

Κατά τον χαιρετισμό της η Υφυπουργός συνεχάρη τον ΕΟΦ για την πρωτοβουλία και το θέμα της ημερίδας σημειώνοντας πως η ανάδειξη και η χρήση των Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών ανταποκρίνεται στο ανθρωποκεντρικό δόγμα του Υπουργείου Υγείας, συμβάλλοντας με φυσικό τρόπο, στην πρόληψη και θεραπεία. Όπως επεσήμανε, τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά κατέχουν ανά τους αιώνες σημαντική θέση ανάμεσα στους πολιτισμούς διαφόρων λαών (Έλληνες, Ρωμαίοι, Κινέζοι, Αιγύπτιοι) και είναι γνωστά για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Η Υφυπουργός έκανε λόγο μάλιστα και για τον Διομήδειο κήπο στο Χαϊδάρι, όπου υπάρχουν περισσότερα από 3000 είδη φυτών, μεταξύ των οποίων και φαρμακευτικά.

Η Υφυπουργός επεσήμανε πως ωστόσο, ότι θα πρέπει να θεσπιστεί ένας οδικός χάρτης, κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Υγείας και μέσω του ΕΟΦ, ο οποίος θα δίνει κατευθύνσεις για τον τρόπο παρασκευής, αλλά και για την ασφαλή χρήση των φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών στη χώρα μας.

Καταλήγοντας, η Υφυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η καλλιέργεια και χρήση αρωματικών φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα -μία χώρα με το πλουσιότερο σε αυτοφυή χλωρίδα έδαφος της Μεσογείου και των Βαλκανίων- μπορεί να αποτελέσει μια δυναμική βιομηχανία που θα προσφέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη κρίνεται η συνεργασία των φορέων, πανεπιστημίων και επιχειρήσεων, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία καινοτομίας και αειφόρου ανάπτυξης στη χώρα.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr