covid antigen test

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΠΦΣ, στις 7.4.2021, "Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν στα φαρμακεία οι παραδόσεις των self tests. Οι φαρμακοποιοί με έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι παραδόσεις της εταιρείας Roche στα φαρμακεία είναι πολυσυσκευασίες, οι οποίες περιέχουν 25 self tests.

Μέσα στις συσκευασίες περιλαμβάνονται:

 

  • 25 Αναλυτικές οδηγίες του συγκεκριμένου test με φωτογραφική αναπαράσταση
  • 25 Τεμάχια με βαμβακοφόρο στυλεό (μπατονέτα) για τη λήψη ρινικού επιχρίσματος
  • 25 Δοκιμαστικοί σωλήνες με ενσωματωμένο το υγρό αντιδραστήριο
  • 25 Ειδικά προσαρμοζόμενα πώματα  για το σωλήνα, που λειτουργεί ως σταγονόμετρο
  • 25 πλακέτες  διεξαγωγής του self test

Η εταιρεία όφειλε να παρέχει όλα τα ανωτέρω σε ατομικές συσκευασίες. Δεν είναι δυνατόν να καλούνται οι φαρμακοποιοί να διανείμουν τα αντιδραστήρια τοποθετώντας τα μέσα σε εκατομμύρια ατομικές συσκευασίες. Η πολιτεία είχε υποχρέωση να ελέγξει τη διαδικασία και να διασφαλίσει την ορθότητα των συσκευασιών.

Λόγω των παραλείψεων αυτών οι πολίτες ταλαιπωρούνται με μεγάλο χρόνο αναμονής αφού οι φαρμακοποιοί είναι αναγκασμένοι να ετοιμάζουν  τις ατομικές συσκευασίες για τον καθένα.

Όπως πληροφορηθήκαμε  το πρόβλημα αφορά μόνο στην συγκριμένη εταιρεία και σύμφωνα με την ενημέρωση  που έχουμε, όλες οι επόμενες παραδόσεις των άλλων εταιρειών δεν θα έχουν αυτό το πρόβλημα.

Απαιτούμε από την Πολιτεία να μεριμνήσει και να διασφαλίσει ότι τα tests των επομένων διαγωνισμών να είναι αποκλειστικά σε ατομικές συσκευασίες.

Οι φαρμακοποιοί έχουν τη διάθεση να συμβάλλουν και να προσφέρουν στην επιτυχία του εγχειρήματος και το έχουν αποδείξει από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας. Δεν είναι όμως δυνατόν να επιφορτίζονται και με την αντιμετώπιση τέτοιων αστοχιών και παραλείψεων".

 

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr