pills2 new

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της χώρας μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια στα ΜΜΕ για το θέμα του ΕΚΑΣ και των πολιτών που πλέον το έχουν απολέσει.

Πιο συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του ο Υπουργός ρητά ανέφερε πως για όσους ασφαλισμένους έχουν χάσει το ΕΚΑΣ, όλα τα φάρμακά τους θα χορηγούνται εντελώς δωρεάν, ακόμα κι αν πρόκειται για πρωτότυπα φάρμακα. Κάτι τέτοιο βεβαίως απέχει από την αλήθεια, καθώς ουδέποτε νομοθετήθηκε.

Αντίθετα αυτό που εξακολουθεί να ισχύει είναι πως όλοι οι πολίτες που έχουν για οποιοδήποτε λόγο μηδενική συμμετοχή στα φάρμακά τους, δεν πληρώνουν απολύτως τίποτε εάν αυτά είναι γενόσημα. Εάν επιλέξουν πρωτότυπα, το σύστημα τούς χρεώνει με την επιβάρυνση της διαφοράς της τιμής.

Οι ασφαλισμένοι παραπληροφορήθηκαν από τον ίδιο τον Υπουργό και ήδη από σήμερα στα φαρμακεία διαμαρτύρονται έντονα και επιμένουν πως δεν πρέπει να πληρώσουν τίποτε, παρόλο που το σύστημα της ΗΔΙΚΑ τούς χρεώνει κανονικά την επιβάρυνση εάν επιλέξουν πρωτότυπο φάρμακο.

Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να ανεχθούν αυτή τη στοχοποίησή τους. Τέτοιες δηλώσεις πρέπει να γίνονται με τη δέουσα προσοχή και όχι πρόχειρα. Επιβάλλεται λοιπόν να επέμβει άμεσα ο Υπουργός Υγείας και με νέες δηλώσεις του να αποκαταστήσει την αλήθεια, ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη από τους φαρμακοποιούς που δέχονται όλη αυτή την πίεση και τις διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων χωρίς να φταίνε καν οι ίδιοι.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS