FSA logo web 

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΦΣΑ "Η τελευταία πρόταση του Υπουργείου, σχετικά με τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις από τα ιδιωτικά φαρμακεία, βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο το Φ.Σ.Α.

Το ΦΑΡΜΑΚΟ, ανεξαρτήτως τιμής, είναι ιδιαίτερο προϊόν και η διάθεσή του γίνεται μόνο από επιστήμονες Φαρμακοποιούς μετά το πέρας των πανεπιστημιακών τους σπουδών.

Οι απόψεις που ακούγονται περί διάθεσης φαρμάκων με κούριερ κ.λπ., υποτιμούν τον επιστημονικό και κοινωνικό ρόλο του φαρμακοποιού, ο οποίος συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ενημέρωση και καθοδήγηση των πολιτών σε σχέση με τον τρόπο λήψης των φαρμάκων, τη φαρμακολογική τους δράση, τις παρενέργειες και τις αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα. Ταυτόχρονα καταδεικνύει άγνοια για τον τρόπο διακίνησης και λήψης των συγκεκριμένων φαρμάκων, όπως την πιστοποίηση διακίνησης προϊόντων ψυχρής αλυσίδας.

Οι φαρμακοποιοί προφανώς είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους πάσχοντες συμπολίτες, αλλά με όρους σεβασμού και αξιοπρέπειας προς το επάγγελμά τους. Άλλωστε, φανταζόμαστε ότι το Υπουργείο δεν απηύθυνε την ίδια πρόταση στους γιατρούς περί δωρεάν εξέτασης και περίθαλψης των ασθενών, ούτε στη βιομηχανία για δωρεάν χορήγηση των αντίστοιχων φαρμάκων.

Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο για να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση".

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS