Theodosiadis PA150215c

Σχετικά με την διάταξη που αφορά στην πώληση συμπληρωμάτων και βιταμινών από τα γυμναστήρια, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε τα παρακάτω: "Η επίμαχη διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού δίνει την δυνατότητα στους γυμναστές ή τους προπονητές να διακινούν χωρίς κανένα έλεγχο ή επιστημονική τεκμηρίωση και ιατρική παρακολούθηση,  συμπληρώματα  αλλά κυρίως μπορεί να αποτελέσει την  βιτρίνα για την δυνατότητα διακίνησης αναβολικών  που θα ονομάζονται «συμπληρώματα διατροφής».

Επικοινώνησα ως Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας για το θέμα αυτό και μου ανέφερε πως η συγκεκριμένη διάταξη δεν ήταν σε γνώση ούτε του ιδίου αλλά ούτε και του ΕΟΦ.

Είναι προφανές ότι τα θέματα Δημόσιας Υγείας, και κυρίως όταν έχουν αντίκτυπο σε νέους και νέες, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσοχή και μόνο από το αρμόδιο Υπουργείο και τους υγειονομικούς φορείς. Οι έμποροι αναβολικών δεν μπορούν να είναι υπεράνω των θεσμοθετημενων φορέων και των επιστημόνων υγείας που έχουν την ευθύνη και τις γνώσεις, για τη διάθεση οποιουδήποτε φαρμακευτικού προϊόντος.

Ζητούμε την άμεση απόσυρση της επίμαχης διάταξης. Η Δημόσια Υγεία  δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυτό τον επιπόλαιο και επικίνδυνο τρόπο".

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr