ellok synedrio

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης του 2018 διοργανώνει επιστημονική Διημερίδα με τίτλο "Νέες θεραπείες για τον Καρκίνο: Προκλήσεις και ευκαιρίες για τους ασθενείς & τους γιατρούς" που θα  πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 05 και Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Hotel στην Αθήνα. Έχοντας διαπιστώσει τα κενά ενημέρωσης αλλά και σύγχυσης των ασθενών και του κοινού σχετικά με τις νέες θεραπείες, τις ομοιότητες και τις διαφορές τους, το πού και πως χρησιμοποιούνται, για την αποτελεσματικότητά τους σε σχέση με τις δυνητικές παρενέργειες τους, τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν μαζί ή χωριστά με άλλη αντινεοπλασματική θεραπεία, η  Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου αποφάσισε τη διοργάνωση Επιστημονικής Διημερίδας ενημέρωσης& ευαισθητοποίησης για τις νέες θεραπείες και τους βιοδείκτες.

Δεδομένου ότι αναμένεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων η έγκριση αριθμού νέων θεραπειών, μεταξύ των οποίων ανοσοθεραπείες, βιολογικοί παράγοντες, βιο-ομοειδή φάρμακα, καθώς και ότι ήδη εγκρίθηκε από τον Βρεττανικό οργανισμό ΝΙCE η αποζημίωση νέας προηγμένης θεραπείας αιματολογικού καρκίνου με CAR-T cells,  θεωρούμε απαραίτητη την ενημέρωση των ασθενών, του κοινού αλλά και της επιστημονικής κοινότητας για τις θεραπείες αυτές. 

Εξ ίσου σημαντικό θέμα με τη πρόσβαση στις νέες αυτές θεραπείες, είναι και η έγκριση και αποζημίωση διαγνωστικών εξετάσεων για το μοριακό προφίλ του καρκίνου και των εξειδικευμένων  βιο-δεικτών που επιτρέπουν τον προσδιορισμό των ασθενών που εκτιμάται ότι θα ανταποκριθούν καλύτερα σε συγκεκριμένη θεραπεία.

Οι εξελίξεις στη εξατομικευμένη ιατρική αποδεικνύουν τη στενή συνεργασία και αλληλεξάρτηση μεταξύ της βιο-ιατρικής έρευνας για τον καρκίνο και των δεδομένων που προκύπτουν από την καθημερινή κλινική πράξη (RWE) και των αναφερομένων από τους ασθενείς αποτελεσμάτων της θεραπείας τους (PROs). Αναδεικνύουν επίσης τη σημασία του σημαντικού ρόλου των ασθενών ως δωρητών των βιολογικών τους υλικών για την έρευνα για τον καρκίνο και την ανάγκη λειτουργίας τραπεζών βιολογικού υλικού στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι ερευνητές, αλλά και οι ασθενείς για να ενημερώνονται για τις έρευνες που έχουν γίνει με τα δείγματά τους.

Σκοπός της διημερίδας για τις νέες θεραπείες στην ογκολογία (ανοσοθεραπεία, βιοδείκτες, βιολογικά και βιο-ομοειδή φάρμακα) είναι να αποτελέσει ένα μοναδικό φόρουμ συζήτησης, όπου οι ασθενείς, γιατροί και εκπρόσωποι της πολιτείας θα συζητήσουν για την έγκριση, αποζημίωση και κλινική εφαρμογή των νέων αντι-νεοπλασματικών θεραπειών και θα εξετάσουν μαζί τα προβλήματα και τις πιθανές λύσεις για την ευρύτερη δυνατή κλινική εφαρμογή τους.Κύριοι στόχοι της διημερίδας είναι:

  • Η κατανόηση του τι ακριβώς είναι και πως δρουν οι νέες θεραπείες εξατομικευμένης ιατρικής (ανοσοθεραπεία, βιολογικοί παράγοντες, βιο-ομοειδή).
  • Ο πρωτεύων ρόλος του μοριακού προφίλ του καρκίνου και των βιοδεικτών για την επιλογή του κατάλληλου ασθενή με τη μεγαλύτερη δυνατή απόκριση στη θεραπεία.
  • Περιγραφή των εννοιών της ανοσογονικότητας και της επέκτασης των ενδείξεων.
  • Η φαρμακο-οικονομική αξιολόγηση και η αποζημίωση για νέες θεραπείες.
  • Συζήτηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και οι ασθενείς όταν εξετάζουν τη δυνατότητα χορήγησης μιας νέας καινοτόμου θεραπείας.
  • Έγκριση και αποζημίωση των νέων βιοδεικτών που είναι κατάλληλοι για τις νέες θεραπείες.
  • Η προβολή των θεμάτων που απασχολούν τους ασθενείς που λαμβάνουν νέες καινοτόμες θεραπείες.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην διημερίδα, «Νέες θεραπείες για τον καρκίνο», υποβάλλοντας μία δήλωση συμμετοχής με τα στοιχεία σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: office@ellok.org.

Η Επιστημονική διημερίδα για τις Νέες Θεραπείες για τον Καρκίνο, πραγματοποιείται με την Αιγίδα των:

  • Ελληνική εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας – ΕΕΑΟ
  • Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής – ΕΕΠΑ
  • Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας – ΕΕΧΟ
  • Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος - ΕΟΠΕ

Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για την Επιστημονική διημερίδα με τίτλο “ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ” – Προκλήσεις και ευκαιρίες για τους ασθενείς & τους γιατρούς, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο https://ellok.org/new-treatments-cancer/

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS