G Makrygiannis

Λίγες μέρες μετά τη Γ.Σ. της PGEU στο Λονδίνο, στις 14 Ιουνίου 2017, ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ κ. Γιάννης Μακρυγιάννης μιλά στο pharmacorner για τα συμπεράσματά της και το τι σηματοδοτεί η εκλογή του Ισπανού Jesus Aguilar Santamaria στη θέση του προέδρου της PGEU.

Κύριε Μακρυγιάννη, ποια τα βασικά συμπεράσματα της Γ.Σ. της PGEU στις 14 Ιουνίου 2017 στο Λονδίνο;

Η νέα φαρμακευτική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη έχει σοβαρές επιπτώσεις στη βιωσιμότητα του ατομικού φαρμακείου.

- Η απορρύθμιση της αγοράς και οι νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες,

- οι παράλογες απαιτήσεις της EFPIA,

- η αλλαγή πολιτικής στα θεσμοθετημένα περιθώρια κέρδους,

- η αμφισβήτηση της χονδρεμπορικής αλυσίδας,

- η ανάπτυξη αλυσίδων φαρμακείων,

- ο καθορισμός νέων κανόνων λειτουργίας με απελευθερωμένα ωράρια λειτουργίας,

- η εφαρμογή νέας τεχνολογίας,

- οι ηλεκτρονικές πωλήσεις,

- τα νέα βιοτεχνολογικά προϊόντα

ανοίγουν νέες προοπτικές για το φαρμακείο στο μέλλον.

Οικονομία και επιχειρηματικότητα αποτελούν βασικούς στόχους των νέων επενδυτών. Η συζήτηση στην Ιταλική βουλή για την είσοδο αλυσίδων που θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το 80% των ιδιωτικών φαρμακείων σε μια περιφέρεια της χώρας, σηματοδοτεί την νέα επενδυτική πολιτική. Η εφαρμογή τεχνολογίας DRONE για μεταφορά φαρμάκων δείχνει τις τάσεις και τη δυναμική που αναπτύσσεται. Πρέπει, λοιπόν, να οργανώσουμε την αντίστασή μας στην προσπάθεια καθοδήγησης του ρόλου μας στην άλωση του επαγγέλματός μας.

Πρέπει να επανακαθορίσουμε σαφώς το νέο μας όραμα. Είμαστε επαγγελματίες υγείας με ειδικές επιστημονικές γνώσεις και παίζουμε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στην πιστοποιημένη διακίνηση φαρμάκων, στην παρακολούθηση της φαρμακευτικής αγωγής, εξασφαλίζοντας τα καλύτερα φαρμακευτικά αποτελέσματα για τον Ευρωπαίο πολίτη.

Τι "νέο", πιστεύετε, θα φέρει η εκλογή του Ισπανού Jesus Aguilar Santamaria στη θέση του προέδρου της PGEU;

Η εκλογή του νέου προέδρου σηματοδοτεί την αλλαγή πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η PGEU.

Η προσωπικότητα του Προέδρου, η βαρύτητα της χώρας που εκπροσωπεί αλλά και η σταθερή προσήλωσή του στην επιβίωση του ιδιωτικού φαρμακείου μάς κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα αντιπαλέψουμε καλύτερα την πολιτική των αλυσίδων που δειλά-δειλά εκφράζεται πια στις Γενικές Συνελεύσεις της PGEU

Η νέα σύνθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής αποτελείται από τις χώρες ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΜΑΛΤΑ – ΔΑΝΙΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ και ΠΟΛΩΝΙΑ μπορεί να συνταχθεί με την πολιτική του νέου προέδρου έτσι ώστε να αγωνιστούμε για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που καθημερινά μπαίνουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Υγείας.

Σε ό,ι αφορά τη χώρα μας, τι μπορεί να σημαίνει αυτή η εκλογή για τους Έλληνες φαρμακοποιούς και τα όσα "διεκδικούν" με την εκπροσώπησή τους από τον ΠΦΣ;

Οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ στήριξαν με την ψήφο τους τον νέο πρόεδρο, είναι άλλωστε ένας πολύ καλός φίλος της χώρας μας. Λάτρης του πολιτισμού μας και ουσιαστικός σύμμαχος των προβλημάτων μας. Πιστεύουμε ότι μετά από πολλά χρόνια ισχυροποιείται η ηγεσία της PGEU με την εκλογή του και ευελπιστούμε μέσα από μία πολιτική διεκδίκησης, να δώσουμε απαντήσεις στο οξυμένα προβλήματα που μας απασχολούν.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS