salmas

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή και αναφερόμενος στο θέμα των ελλείψεων φαρμάκων, ανέφερε ότι "Δεν δικαιολογείται καμία έλλειψη, κανενός φαρμάκου στα φαρμακεία... Οι φαρμακοποιοί, όπως συμβαίνει πάντα, όταν οι τιμές των φαρμάκων πέφτουν, προσπαθούν να έχουν τα ράφια τους άδεια για να τα γεμίσουν με τις χαμηλότερες τιμές των φαρμάκων. Αυτή είναι η πραγματικότητα."

Συγκεκριμένα ο κ. Σαλμάς ανέφερε:

"Με αφορμή των Δελτίο Τιμών, τις τελευταίες μέρες γίνεται μια κουβέντα για ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία και πρέπει να το ξεκαθαρίσω αυτό. Δεν δικαιολογείται καμία έλλειψη, κανενός φαρμάκου στα φαρμακεία.
Καμία εταιρεία δεν έχει κάνει αίτηση στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων για να αποσύρει φάρμακο. Και ξέρετε γιατί; Γιατί στα φάρμακα που είναι προστατευόμενα, που είναι σε πατέντα, αλλά και αυτά που είναι off patent και δεν έχουν γενόσημα, δηλαδή τα μοναδικά, τα προστατεύσαμε να είναι στον μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης. Άρα στην ίδια τιμή πουλιούνται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, άρα δεν υπάρχει λόγος να αποσυρθεί.
Στα υπόλοιπα που έχουν γενόσημα φάρμακα και που δεν υπήρξε αυτή η προστασία στο κατώφλι των τριών φθηνότερων, αν θέλει κάποις να αποσύρει τα off patent, ας τα αποσύρει, υπάρχουν φθηνότερα. Αλλά μέχρι στιγμής δεν ισχύει.
Αυτό που ίσχυε ήταν ότι οι φαρμακοποιοί, όπως συμβαίνει πάντα, όταν οι τιμές των φαρμάκων πέφτουν, προσπαθούν να έχουν τα ράφια τους άδεια για να τα γεμίσουν με τις χαμηλότερες τιμές των φαρμάκων. Αυτή είναι η πραγματικότητα."

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr