Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

xapia-sympliromata 2
Τελικώς οι φαρμακοποιοί αλλά και οι φαρμακευτικές εταιρείες δε θα δούνε και πάλι ρευστό στα χέρια τους καθώς η κυβέρνηση για να αποφύγει την αποπληρωμή των χρεών που «τρέχουν» εδώ και χρόνια, θα προχωρήσει σε συμψηφισμό. Κάτι είναι και αυτό…Τι ακριβώς  προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του Γιάννη Στουρνάρα. (Πηγή: iatropedia.gr, της Δήμητρας Ευθυμιάδου)
 Νομιμοποιείται πλέον ο συμψηφισμός των χρεών για τα φάρμακα και αναμένεται μάλιστα να γίνει και άμεσα, καθώς ο υπουργός Οικονομικών ενέταξε στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη βουλή τη δυνατότητα του συμψηφισμού.
 Ειδικότερα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «…με τις ρυθμίσεις απλοποιείται η διαδικασία υπολογισμού του υπερβάλλοντος μηνιαίου ποσού φαρμακευτικής δαπάνης από τους ασφαλιστικούς φορείς. Πλέον ο υπολογισμός διενεργείται από έκαστο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, με δυνατότητα χρήσης ως βάσης υπολογισμού του συνόλου της πράγματι διατεθείσας ποσότητας φαρμάκων και προβλέπεται ρητά η δυνατότητα διενέργειας συμψηφισμού.
Τέλος, καταργείται η προθεσμία δεκαπέντε ημερών εντός της οποίας έπρεπε, κατ’ εξουσιοδότηση, να δημοσιευθεί η προβλεπόμενη υπουργική απόφαση».
 Πάντως με τη ρύθμιση αυτή που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα ο κλάδος των φαρμακοποιών αλλά και οι φαρμακευτικές εταιρείες θα μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα δεδομένου ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό, ενώ ταυτόχρονα οι φορολογικές τους υποχρεώσεις τρέχουν κανονικά…