Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

farmakopoios 4

Σημαντικές είναι οι αλλαγές για τα φαρμακεία, οι οποίες προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται:

- Η προθεσμία αποπληρωμής των φαρμακοποιών από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης παρατείνεται εφεξής από τις 45 ημέρες που ίσχυε μέχρι σήμερα, στις 60 ημέρες από την υποβολή του λογαριασμού.

- Αποσυνδέεται, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2012, η υποχρέωση των φαρμακοποιών να επιστρέφουν εφεξής μηνιαίως προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης ποσό (rebate) από την εμπρόθεσμη εξόφληση - καταβολή του ποσού που οφείλουν οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης προς το φαρμακείο αυτό.

- Υποχρεούνται οι φαρμακοποιοί για καταβολή ποσού επιστροφής 5% υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων και για τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, τα οποία μέχρι σήμερα εξαιρούνταν της υποχρέωσης αυτής.

- Η διάθεση των παρασκευασμάτων για βρέφη γίνεται από τα  φαρμακεία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, ειδών παντοπωλείου και ειδών μαζικής κατανάλωσης.

- Τα τυποποιημένα γυαλιά πρεσβυωπίας μπορούν να πωλούνται και από τα φαρμακεία.