osfe

Με επιστολή της (αρ. πρωτ. 4880/22.10.2012) προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Μάριο Σαλμά, η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος ζητά την "άμεση παρέμβαση κάθε υπεύθυνου φορέα της πολιτείας, για την επίλυση της κρίσιμης κατάστασης που διερχόμαστε".

Το κείμενο της επιστολής αναφέρει:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Η εμπλοκή που δημιουργήθηκε μεταξύ Φαρμακευτικών Εταιρειών και Υπουργείου Υγείας, σε σχέση με την εφαρμογή του Νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων, έχει ως αποτέλεσμα το πάγωμα της τιμολόγησης και διακίνησης αναγκαίων φαρμάκων σε ολόκληρη την Ελληνική αγορά.

Η παραπάνω εξέλιξη δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο έλλειψης κρίσιμων φαρμάκων. Δεδομένης της μείωσης των αποθεμάτων των φαρμακαποθηκών, στην προσπάθεια ελαχιστοποίησης της άμεσης οικονομικής ζημιάς που προέρχεται εξαιτίας του υποτιμητικού τελευταίου δελτίου τιμών, η κατάσταση καθίσταται σοβαρότερη.

               Ως εκ τούτου τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Ως Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος ευρισκόμεθα εν τω μέσω της εφοδιαστικής αλυσίδας μεταξύ παραγωγών και φαρμακείων και είναι προφανής η αδυναμία κάλυψης της φαρμακευτικής αγοράς στο μέτρο ευθύνης που μας αναλογεί.

Παρακαλούμε την άμεση παρέμβαση κάθε υπεύθυνου φορέα της πολιτείας, για την επίλυση της κρίσιμης κατάστασης που διερχόμαστε.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ. της Ο.Σ.Φ.Ε.
Ο Πρόεδρος                      Ο Γ. Γραμματέας
Σταύρος Μπελώνης       Δημήτριος Δαϊρούσης
 

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS