Εκτύπωση
Κατηγορία: Ειδήσεις

xapia 1

Δελτίο Τύπου, 23.10.2012: Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων κηρύσσει πανελλαδική απεργία για τις ημέρες Τετάρτη (24/10) έως και Παρασκευή (26/10) εξαιτίας όσων απαράδεκτων γεγονότων λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στην αγορά του φαρμάκου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων, και να είναι άγνωστο σήμερα Τρίτη 23/10/2012 με ποιες τιμές θα πουλάμε τα φάρμακα από αύριο Τετάρτη 24/10/2012.

Την ύστατη ώρα καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όπως:

1. παράσχει εύλογο χρονικό διάστημα στις φαρμακαποθήκες, προκειμένου να μπορέσουν να διαθέσουν τα αποθέματα τους, αφού σε αντίθετη περίπτωση τα μέλη μας θα χάσουν σε μία ημέρα το 15% του κεφαλαίου τους, πράγμα αντισυνταγματικό και παράνομο.

2. καταργήσει το άρθρο 11 παρ. 7 της υπ’ αριθ. 97018/8.10.2012 υπουργικής απόφασης, η ρύθμιση του οποίου αφενός έρχεται σε αντίθεση με όσα συμφωνήθηκαν με τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και τον κ. Πρόεδρο του Ε.Ο.Φ. για την ηλεκτρονική διαγραφή των ταινιών γνησιότητας και αφετέρου έχει ήδη κριθεί παράνομη από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

3. προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, όπως οφείλει, για να προασπίσει τη δημόσια υγεία, διασφαλίζοντας τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς.

Ο Σύλλογός μας παράλληλα θα προσφύγει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να ακυρωθούν όλες οι ρυθμίσεις που με τον παραπάνω παράνομο τρόπο θίγουν τα μέλη μας και καταργούν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς του φαρμάκου.

Σε αναμονή των ενεργειών της Πολιτείας για την προστασία της περιουσίας μας και την αποκατάσταση της αγοράς του φαρμάκου.

Για τον
«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΑΡΙΩΝ»

Ο Πρόεδρος                   Ο Γ. Γραμματέας
Μ. ΚΑΤΣΑΡΗΣ                         Σ. ΛΕΛΟΣ